Foto: Louise Linde

En hiss och vi ses snart igen!

På torsdagen var Svenska Hissmontage AB/Kranpunkten inne och monterade en bygghiss. Nu försvinner Sydställningars Robert Svenson, Fredrik Högstedt och Fredrik Andersson ett par månader. På gården upptäcker vi två nya snickare från M3 Bygg. Snart börjar arbetet på Storkyrkan!

Ställningarna är uppe längst hela fasaden mot innergården och en hiss monterades av Sebastian Leveau Payton och Jimmy Utriainen, Svenska Hissmontage AB under torsdagen och fredagen.

I dag, fredag den 9 oktober, är det syn av byggnadsställningarna. Efter det försvinner Sydställningarnas Robert Svensson, Fredrik Högstedt och Fredrik Andersson ett par månader tills nästa etapp.

Nu börjar det dra ihop sig till start av själva arbetet på Storkyrkan. Det första som kommer att hända är blästring av fasaden. Detta gör man med vattenblästring så att det inte dammar.

Under dagen fick vi även träffa två nya snickare på gården Micke Gangfors och Nils Tallgren från M3 Bygg som tillsammans med Petri Joronen kommer att fortsätta arbetet med att bygga skydd runt om arbetsplatsen. 

Vi säger hejdå till Sydställningarna och nästa vecka ägnas åt att skyddssäkring av området. 

 

Från vänster: Micke Gangfors, Nils Tallgren, Fredrik Andersson, Fredrik Högstedt och Robert Svensson Foto: Louise Linde