En extra stark kopp kaffe, tack!

Vi väljer ett litet kafé där vi kan prata ostört och beställer in extra starkt kaffe... Vi talar specifikt och vi talar musik. Möt våra intressanta musiker som verkar i våra kyrkor! I senaste avsnittet möter vi Mikael Wedar som är körledare och dirigent för S:t Jacobs Vokalensemble! Här kan du lyssna på det!

Ett kafé och en mobiltelefon - vi gör det enkelt och oförberett med alla brister. Här sätter vi samtalet i centrum.

En extra stark kopp kaffe, tack! Mikael Wedar

Möt Mikael Wedar som är körledare och dirigent för S:t Jacobs Kammarkör. Vi pratar repertoar, tävlingar, tid och ålder och upptäcker att allt går i cirklar. Mikael Wedar skyndade därifrån för att packa sina väskor för att åka till Ungern för ett jury- och workshop uppdrag.

En extra stark kopp kaffe, tack! Tony Margeta

Tony började sjunga vid 7 års ålder i gosskör i Göteborg. Fortfarande passionerat förälskad i körsång leder han just nu Adolf Fredriks musikklasser 9AB och 6AB. Snart kommer Tony bli ledare för Storkyrkans Ungdomskör.

En extra stark kopp kaffe, tack Gregory Lloyd

Vi träffas på det lilla mysiga kaféet och beställer in te denna gång... Möt vår doldis: Gregory Lloyd, körledare för Stockholms domkyrkoförsamlings gosskör.

En extra stark kopp kaffe, tack! Elisabeth Ljunggren Kurbany

Möt Elisabeth Ljunggren Kurbany - att vara i process och att våga vara i förändring är ledorden. Vi pratar pedagogik, blyghet, röstlägen och att leva med musik.

En extra stark kopp kaffe, tack! Mattias Wager

Möt Mattias Wager - en alldeles ovanlig människa - som valde orgel men är förtjust i ensemblespel och medskapande i alla dess former.

Michael Waldenby

En extra stark kopp kaffe, tack! Michael Waldenby

Möt Michael Waldenby – en sann renässansmänniska som hela tiden är upptagen av kreativa äventyr.

En extra stark kopp kaffe, tack!
Våra musiker har både bredd och djup. De ligger i den skapande sfären och oftast i högt tempo. Kyrkomusiker är spännande - de verkar i kyrkorna som musiker under de kyrkliga handlingarna och bedriver samtidigt konsertverksamhet.
Här lär vi känna dem lite mer. Vi talar specifikt och vi talar musik!

Och vem talar de med?
Louise Linde intervjuar. Louise har en bakgrund som teaterregissör och är fotograf. Inom församlingen arbetar hon med musiken.