Audioguider

Audioguider finns på svenska och engelska. Audioguiden finns även i barnversion på svenska. I dessa audioguider får du lära dig om de händelserna och personligheter som verkade i Storkyrkan och som formade Sveriges historia! Varmt välkommen!

Äntligen kan vi presentera audioguider som alternativ till våra guidade turer.

Nu är du välkommen att komma till Storkyrkan och lyssna precis när du vill och kan*. Du kan till och med pausa för lunch eller en kopp kaffe och komma tillbaka.

Det enda du behöver är en mobil och hörlurar!

Information om själva guiderna

Vi har valt att kalla vuxenversionen: Slottet krymper & änglarna flyger!
Den är ca 50 min lång med alla fördjupningar. Här kan du välja att veta mera medan du går guiden. Det är fyra guider som har läst in denna text.

Audioguiden för barn: En drake, två hundar, sex änglar & ett skelett...
vänder sig till åldersgruppen 7-11 år. Guiden är upplagd som ett äventyr och läses av tre guider varav en är ett barn. Audioguiden är ca 30 min lång.

Storkyrkan har varit platsen för många historiska händelser och starka personligheter allt sedan 1200-talet. Här har politiska och religiösa förändringar utgått. Här har kungar och drottningar krönts, gift sig och begravts.

Många av våra föremål i Storkyrkan är en manifestering av maktspråk, men också storslagen konst och kreativa påhitt för att ge Sverige en svensk dräkt.

En speciell historia om de hebreiska bokstäverna på predikstolen är obetalbar och visar hur långt man kunde gå för att göra Sverige till en statsmakt.

Denna audioguide kommer att ta dig från byggandet av Storkyrkan, från kröningar av kungar och drottningar, till maktkampenen mellan politik och religion. Du får också reda på varför dessa föremål finns i Storkyrkan.

Varmt välkommen till en guidning i historia, politik och konst.

Här kan du se hur audioguiderna ser ut

Du köper guiderna i kassan och får ett kort med en kod. Denna kod låser du upp guiden med.

Bild: Louise Linde

Priser: 20 kr för vuxna och 10 kr för barn

Varmt välkomna till Storkyrkan!

*förutsatt att kyrkan är öppen!