Foto: wikipedia commons

Audioguider

Audioguider finns på svenska och engelska. I dessa audioguider får du höra om de händelserna och personligheter som verkade i Storkyrkan och som formade Sveriges historia! Vi lanserar nu två nya audioguider en om kvinnor som förändrat Storkyrkan och Storkyrkans gravar och epitafier. Varmt välkommen!

Äntligen kan vi presentera audioguider som alternativ till våra guidade turer. 

Nu är du välkommen att komma till Storkyrkan och lyssna precis när du vill och kan*. Du kan till och med pausa för lunch eller en kopp kaffe och komma tillbaka.

Det enda du behöver är en mobil och hörlurar!

Information om själva guiderna

Slottet krymper & änglarna flyger!
Den är ca 50 min lång med alla fördjupningar. Här kan du välja att veta mera medan du går guiden. Det är fyra guider som har läst in texten.

Rika, mäktiga eller sköna - om kvinnorna som förändrat Storkyrkan
Den är ca 27 min lång. Det är två guider som har läst in texten.

Storkyrkans gravar & epitafier
Den är ca 19 min lång. Det är två guider som har läst in texten.

Här går det att höra ur Rika, mäktiga eller sköna - om kvinnorna som förändrat Storkyrkan och Storkyrkans gravar & epitafier

Storkyrkan har varit platsen för många historiska händelser och starka personligheter allt sedan 1200-talet. Här har politiska och religiösa förändringar utgått. Här har kungar och drottningar krönts, gift sig och begravts.

Många av våra föremål i Storkyrkan är en manifestering av maktspråk, men också storslagen konst och kreativa påhitt för att ge Sverige en svensk dräkt.

En speciell historia om de hebreiska bokstäverna på predikstolen är obetalbar och visar hur långt man kunde gå för att göra Sverige till en statsmakt.

Audioguiderna kommer att ta dig från byggandet av Storkyrkan, från kröningar av kungar och drottningar, till maktkampenen mellan politik och religion. Du får också reda på varför dessa föremål finns i Storkyrkan. 

Varmt välkommen till  guidningar i historia, politik och konst.

Här kan du se hur audioguiderna ser ut

Foto: Louise Linde