Kistdekoration
Foto: Susanne Eriksson

Begravning

Begravningen ingår i ett sammanhang som sträcker sig från dödsbädden till avskedet vid graven.

När en anhörig dör ställs vi inför många frågor. Man vill göra något, genast. Eller man blir handlingsförlamad. Ett genomgående råd är att vänta med att planera. Det finns tid att landa.

En första åtgärd
Det vanligaste att man först tar kontakt med begravningsbyrån (se länk till höger) och bokar besök hos dem, varpå begravningsbyrån kontaktar vår expedition och bokar begravningsgudstjänst. Man kan också ta kontakt direkt med pastorsexpeditionen i Sorsele församling. I god tid före begravningen kommer prästen att kontakta sorgehuset för att komma överens om en tid att träffas.

Samtal med präst
Sorg får oss alla att reagera olika. Det finns inget rätt sätt att sörja men ibland tar sorgen upplevas så svår att man behöver hjälp med att hantera den. Var då inte rädd för att kontakta din församlingspräst. Präster har total tystnadsplikt och vana att arbeta med sorg.

Frågor angående person som icke är kyrkotillhörig men som i testamente/vitt arkiv har uttryckt särskilda önskemål kontakta kyrkoherde, se uppgifter nedan.

Bårtäcke

Bårtäcke

Tre kvinnor i Sorsele har vävt ett bårtäcke som skänks till Sorsele kyrka och som togs emot vid Högmässan den 2:a söndagen i Advent 2012.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Minnesblad

Minneshälsningar

Om du vill hedra minnet av någon så kan du skicka en minneshälsning till begravningen genom att ringa eller komma till pastorsexpeditionen i Sorsele för att lämna en hälsning.

En bukett ljusrosa rosor ligger på en gravsten.

Sorgegrupper

Samtalsgrupp för dig som mist någon som står dig nära.

Kyrkor och kapell

I Sorsele församling finns fyra kyrkor och två kapell.

Kyrkogårdar

I Sorsele församling har vi kyrkogårdar i Sorsele, Gargnäs, Ammarnäs och vid Viktoriakyrkan.

Begravningsdagar

Fredag är vår begravningsdag i första hand. Övriga dagar i undantagsfall.
Klicka här för att komma till Sorsele Begravningsbyrå

Boka dop, vigsel, begravning och lokaler. Kyrkogårdsärenden, övriga frågor

Sorsele församling
Strandvägen 43
92432 Sorsele

Telefon 0952-100 11
(mån-tor 9-12)
E-post: