Kistdekoration
Foto: Susanne Eriksson

Begravningsgudstjänst

Begravningen ingår i ett sammanhang som sträcker sig från dödsbädden till avskedet vid graven.

När en anhörig dör ställs vi inför många frågor. Man vill göra något, genast. Eller man blir handlingsförlamad. Ett genomgående råd är att vänta med att planera. Det finns tid att landa.

En första åtgärd
Det vanligaste att man först tar kontakt med begravningsbyrån (se länk till höger) och bokar besök hos dem, varpå begravningsbyrån kontaktar vår expedition och bokar begravningsgudstjänst. Man kan också ta kontakt direkt med pastorsexpeditionen i Sorsele församling. I god tid före begravningen kommer prästen att kontakta sorgehuset för att komma överens om en tid att träffas.

Samtal med präst
Sorg får oss alla att reagera olika. Det finns inget rätt sätt att sörja men ibland tar sorgen upplevas så svår att man behöver hjälp med att hantera den. Var då inte rädd för att kontakta din församlingspräst. Präster har total tystnadsplikt och vana att arbeta med sorg.

Frågor angående person som icke är kyrkotillhörig men som i testamente/vitt arkiv har uttryckt särskilda önskemål kontakta kyrkoherde, se uppgifter nedan.

Begravningsdagar

Torsdag och fredag är våra normala begravningsdagar.
Klicka här för att komma till Sorsele Begravningsbyrå