Foto: Sofie Granberg

Prästgården på Holmön

Prästgården på Holmön ägs av församlingen men drivs sedan 1 september 2019 av en fristående förening på ön.

Kyrkans lägergård, i folkmun kallad Prästgården, är snart 200 år gammal (byggd 1822), men är renoverad i olika omgångar. Senast vintern 2010/2011 med ny hall och kapprum och ett toppmodernt kök. Prästgården ligger ca 2 km söderut från färjelägret, Byviken.

Församlingen drev under några år bed and breakfast i gården men sedan 1 september 2019 har all drift och uthyrning övertagits av byaföreningen Holmöns Utvecklingsforum (HUF) vilka har som målsättning att under år 2020 köpa fastigheten.

Prästgården går att hyra för föreningsmöten, övernattning, konferenser med mera. Mer information och kontaktinformation för bokning hittar du på www.prastgardenholmon.se