Odla dina egna grönsaker – hyr en odlingslott

I parken bakom Klockargården i Sävar anlägger församlingen ett antal odlingslotter. Där har du som bor i lägenhet möjlighet att hyra plats för att själv odla grönsaker, örter eller blommor.

Parken bakom Klockargården i Sävar genomgår en förvandling för att bli Sävarbornas nya vardagsrum utomhus. Förutom grillplatser och en ny scen anläggs också ett tjugotal odlingslotter. Du har möjlighet att hyra en av dem under sommaren.

Odlingslotterna är 2,5 x 3 meter stora och förberedda med välgödslad jord så att du snabbt kan komma igång med planteringen.

Hyreskontrakten för odlingslotterna är ettåriga. Du kan därför bara plantera ettåriga växter eller växter du kan gräva upp och övervintra hemma.

Hyr en odlingslott sommaren 2021

Hyrestiden sträcker sig från den 7 juni till den 3 oktober 2021. Grundgödslad jord, vatten och tillgång till redskap ingår i säsongspriset på 300 kronor.

Låter det intressant? Fyll i din intresseanmälan här nedanför senast 23 maj. De som anmält sig först får ett hyreserbjudande och en inbjudan till ett informationsmöte utomhus eller digitalt beroende på smittoläget.

Skulle du vilja odla men har svårt att få råd med hyran är du välkommen att kontakta diakon Ulrika Hägglund.

Kajsa Bergsten

Trädgårdsmästare