Therese Hamrén håller fram armbandet frälsarkransen.

Play: Pilgrimsvandra med frälsarkransen

Vill du få lite draghjälp att hitta ett regelbundet böneliv och dessutom få komma ut i naturen? Följ med Therese Hamrén från Umeå när hon pilgrimsvandrar tillsammans med frälsarkransens pärlor.

Kanske tycker du som Therese att det här med bön inte alltid är så enkelt. Att det ibland kan behövas lite hjälp för att både komma igång och hålla igång ett regelbundet böneliv. Det insåg den tidigare biskopen Martin Lönnebo också och när han under en semester till grekland fick inspirationen till frälsarkransen, ett modernt radband som kan göra det lite lättare att be. Nu får vi följa med pedagogen Therese Hamrén på en kort pilgrimsvandring genom frälsarkransens pärlor.

Under sommaren 2022 publicerar vi filmen i korta avsnitt på 60 sekunder vardera i sociala medier. Följ gärna med på vandringen där också.

Ett stort tack till Therese Hamrén och Svenska kyrkan i Umeå för lånet av filmen.

Mer läsning

Tända ljus i ljusbärare

Bön

Går du ibland in i en kyrka för att tända ett ljus och formulerar din oro eller glädje över något? Just det skulle kunna vara en bön till Gud.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Appen Pilgrim Umeå

Ladda ner appen och börja vandra någon av pilgrimslederna själv.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Mer Play

Therese Hamrén håller fram armbandet frälsarkransen.

Play: Pilgrimsvandra med frälsarkransen

Vill du få lite draghjälp att hitta ett regelbundet böneliv och dessutom få komma ut i naturen? Följ med Therese Hamrén från Umeå när hon pilgrimsvandrar tillsammans med frälsarkransens pärlor.

Play: Nyårshälsning från klocktornet i Sävar, 31 december 2021

Församlingens präst Jonas Nording sänder en nyårshälsning om ett hoppfyllt 2022 med sin egen version av Tennysons Nyårsklockan. Gott nytt år önskar Sävar-Holmöns församling!

Play: Hemmagudstjänst från Klockarbacken, söndag 16 maj 2021

Vem är Hjälparen och varför kan det vara så svårt att ta emot hjälp. Välkommen till en digital friluftsgudstjänst från Klockarbacken i Sävar där du bland annat får hör sång av Marielle Karlsson och Marina Karlsson.

Prästen Johanna Forsgärde predikar i Sävar kyrka

Play: Hemmagudstjänst från Sävar kyrka, söndag 25 april 2021

Vägen till livet, är söndagens tema. Men vilket liv och vems? Är det mitt, ditt eller någon annans det är frågan om? Och vad är det för väg? Välkommen att vara med och fira hemmagudstjänst från Sävar kyrka.

Play: Påskdagsgudstjänst, 4 april 2021

Årets påskdagsgudstjänst liknar ingen annan – pandemin gör att den flyttat hem till församlingsbor runt om i hela Sävarådalen. Men vi börjar i Sävar kyrka där pastor Frida Hägglund hälsar välkommen!

Play: Altaravklädning i Sävar kyrka, skärtorsdag 1 april 2021

Var med i de högtidliga förberedelserna inför långfredagen när altaret kläds av och altarskåpet stängs. Den som någon gång hört altarskåpet i Sävar kyrka stängas glömmer det inte.