Konfirmation i Orsa Församling

Konfirmation - ett minne för livet

Konfirmandtiden blir en mycket speciell tid i ditt liv. Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmantiden tror på Gud. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det, men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad kristen tro handlar om.

Välkommen till en informationsträff 22/9 2021 kl.18.00 i
Orsa Församlingshem. Vi bjuder på fika och pratar om konfirmationens upplägg. Ett perfekt tillfälle att få tankar och funderingar besvarade.

Varmt välkomna!    alla blivande konfirmander och föräldrar

Håkan Tapper/ Präst
hakan.tapper@svenskakyrkan.se

Anna-Lena Eriksson/ Ungdomsledare
anna.lena.eriksson@svenskakyrkan.se

Nedanför här har du mer information om VAD ÄR KONFIRMATION ?

Konfirmation !?

-Vad är det?

Orsa församling bjuder  in dig som är eller skall fylla 15 år för att vara med i vår konfirmationsgrupp.

Konfirmation är så mycket och så olika för olika människor
så det kan vara svårt att svara på vad det är.
Men det är en chans att träffa andra och fundera på saker som:

Vem är jag?

Vad är meningen med livet och döden?

Vad är kyrkan och vad står den för?

Konfirmation är ett tillfälle att lära känna sig själv och andra.
Vi bjuder på många roliga och spännande aktiviteter och vi har kul tillsammans!

Allt vi gör är kostnadsfritt för dig som konfirmand.

Alla är välkomna till vår konfirmandgrupp vare sig du är döpt eller inte, eller är medlem i Svenska kyrkan eller inte.

Väl mött!

Önskar

Håkan, Anna-Lena och Åse

Om konfirmation
Ordet konfirmation kommer från latinets confirmare och betyder bekräftelse

• Du får konfirmera dig från det året du fyller 15 år. De flesta påbörjar konfirmationen när de går i årskurs 8

• År 2008 konfirmerades 40 000 personer

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi finns i  Orsa Församling:

Håkan Tapper/ Präst
hakan.tapper@svenskakyrkan.se

Anna-Lena Eriksson / Ungdomsledare
anna.lena.eriksson@svenskakyrkan.se

Åse Johansson Holm
ase.johansson.holm@svenskakyrkan.se

Åsa Sundstedt
asa.sundstedt@svenskakyrkan.se

Rapport från Fighting the darkness, Mora Parken 2018
Under helgen träffades 350 konfirmander och ungdomar från norra Dalarna i Mora. Musik, teater, disco, gudstjänst och en rad prova på aktiviteter erbjöds i kyrkan och på Moraparken. Det var stiftskonfirmandagen som arrangerades för nionde året i rad tillsammans av Svenska kyrkans församlingar. Energin från de många ungdomarna slår emot en när man gick in på parken i Mora i lördags. Några ungdomar sitter och lyssnar på Elin Häggberg som är expert på sociala medier och lär ut om att starta och driva en youtubekanal. Det grönaktiga skenet från några datorer lyser upp dunklet där några spelar Minecraft. Från ett rum hör man smattret från några symaskiner där det sys mössor medassistens av personal från Älvdalens församlings systuga som tagit med maskiner och tyg. Sorlet från bowlinghallen tränger genom lokalen. Febril aktivitet växlas med lugnt hängande vid kiosken eller i sofforna. Tidigare på dagen har biskop Mikael Mogren välsignat alla under den inledande gudstjänsten och svarat på frågor från alla som vågat räcka upp handen. Allt från sexualitet till vad han äter till frukost. Teatergruppen "Ung utan pung" framförde sin föreställning som kretsade kring relationer och dagsaktuella ungdomsfrågor. Att få träffas, äta och reflektera tillsammans är syftet säger Lennart Pettersson, präst och en av arrangörerna och som var med på första arrangemanget 2006. Då var det en ren rock och musikfestival med kristen grundsyn. Nu är det bredare och vi fångar upp fler intressen. Men den kristna människosynen finns kvar med fokus på hur vi skapar bra och hållbara relationer till oss själva och varandra utifrån en kristen tro. Och vi är många märker man när man ses så här. Och det är slående vilken fin stämmning set är fortsätter han. Särskilt på dansgolvet där ungdomar från de olika orterna samlats till en stor klunga som hoppar och dansar sig in i framtiden i takt till musiken.