Församlingsherde

Nätra och Sidensjö församlingar

Vi söker en församlingsherde till våra församlingar i Nätra och Sidensjö.

Här finns Höga kustens storslagna natur runt knuten och fjällen inom nära räckhåll. Våra församlingar i Nätra och Sidensjö är en viktig samhällsaktör i en blomstrande landsbygd. Vårt arbete präglas av stort engagemang och närhet till såväl förtroendevalda som ideella. Arbetslaget består av ett 15-tal medarbetare med positiv energi och stort driv. 
 
Vi söker dig som har förmåga att både engagera och skapa förutsättningar för församlingens uppdrag. Du känner dig trygg i vår strävan att vara kyrkan i bygden som vårdar traditioner och samtidigt arbetar kreativt och framåttänkande. Här finns mycket god verksamhet att bygga vidare på men också utrymme att låta dina gåvor och intressen skapa nytt. 
 
Som församlingsherde leder du församlingsverksamheten med dess personal och budget.  I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster och kyrkliga handlingar. Du rapporterar till kyrkoherden och ingår i ledningsgruppen. 
 
Du är en varm person som trivs med att bygga och vårda relationer. Du har en personlig mognad, är trygg och stabil. Du har en god administrativ och kommunikativ förmåga och uppskattar att arbeta såväl självständigt som i grupp. 
Erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap är meriterande. 
 
Nätra och Sidensjö är grannförsamlingar i Örnsköldsviks kommun. Verksamheten präglas av ett uppskattat barn- och ungdomsarbete, ett viktigt diakonalt arbete och ett brett musikliv. 
Här finns även ett nära samarbete med EFS. Församlingarna ingår i det nybildade Örnsköldsviks södra pastorat. En av fördelarna med ett stort pastorat är möjligheten till nätverk och samarbete.  
 
Tjänsten är på 100 procent och förutsätter körkort och tillgång till bil.
Tillträde sker enligt överenskommelse. 

ANSÖKAN

Rekrytering sker löpande, välkommen med din ansökan via e-post till

ornskoldsviks.sodra.rekrytering@svenskakyrkan.se

    Vi berättar gärna mer om tjänsten och om oss. Välkommen att kontakta Peter.

  • Peter  Persman

    Peter Persman

    Örnsköldsviks södra pastorat

    Kyrkoherde, Präst

Fackliga kontaktpersoner

Håkan Stiberg, KyrkA tel 070-224 78 43
Erik Bjermqvist, Vision, tel 060 – 55 36 63

Om oss

Som en del av Höga kusten kan Örnsköldsviks södra pastorat erbjuda en storslagen natur och miljö med möjlighet till upplevelser i alla former och under alla årstider, dessutom tar Botniabanan oss snabbt till närliggande kuststäder. Örnsköldsviks södra pastorat bildades 2022 och består av sju församlingar. Med våra 23 000 medlemmar är vi det största pastoratet i Härnösands stift. Vi har drygt hundra anställda, många förtroendevalda och ideella medarbetare. Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst, engagerade medarbetare.

Spotanansökan

Är det inte rätt tjänst för dig men du är intresserad av oss som arbetsgivare. Välkommen att skicka in en spontan intresseansökan till oss via

ornskoldsviks.sodra.rekrytering@svenskakyrkan.se

Vi sparar din spontanansökan under ett år och behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

Vi har gjort vårt mediaval

Därmed undanber vi oss kontakt med säljare av annonser och rekryteringstjänster.