Expedition

Välkomna till Örkelljunga pastorat. Vi är ett pastorat med tre församlingar. Örkelljunga församling där vi även har Åsljunga småkyrka. Rya församling. Skånes Fagerhult församling med Skånes Värsjö småkyrka. Örkelljunga pastorat ingår i Luggude- Åsbo kontrakt, Lund stift

Pastorsexpeditionen telefontid 10-12, Må-Fre

Vigsel

Går ni i bröllopstankar? Se info här!

Dop

Tro, tradition & fest Dop är livets fest och en väg in i kyrkans gemenskap. I dopet samlas vi för att välkomna det lilla barnet. Vi vill gärna hjälpa till att göra stunden till ett fint minne för er. Vill du göra en bokning? klicka här för uppgifter vem du ska prata med.

Konfirmation

Välkommen till konfirmationsläsning Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Begravning

Ett dödsfall är en händelse som påverkar oss starkt, kanske på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt. Att någon vi har hållit av och levt nära bara försvinner känns svindlande. Vad gör jag nu? Hur ska jag klara detta? Sorgen måste både få tid och ta kraft, men samtidigt är det en rad praktiska frågor som måste hanteras. Du är inte ensam. Svenska kyrkan har i uppdrag att hjälpa dig. Vi finns här för dig.

Personalhandbok

Klicka här för att komma åt personalhandboken Draftit.

Församlingsinstruktion för Örkelljunga

Välkomna att läsa församlingsinstruktionen här.

Så behandlar Svenska Kyrkan dina Personuppgifter

Klicka här för att komma till svenskakyrkans sida, På den här sidan kan du läsa om kyrkokansliets behandling av personuppgifter. Om du exempelvis vill veta hur din eller någon annan församling hanterar dina personuppgifter så är du välkommen att kontakta just den församlingen.

Vill du bli medlem i kyrkan?

Tycker du att det vi gör i Svenska kyrkan är bra och vill bli medlem är det enkelt fixat. Bara fyll i formuläret nedan, skriv ut det och antingen lämna det fysiskt på pastorsexpeditionen: Prästgatan 1, Örkelljunga eller posta det till Örkelljunga pastorat, Box 30, 286 21 Örkelljunga. 

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella