Foto: Kristina Strand Larsson /IKON

Dop

Ett barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er. I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

...låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.” Den texten läses vid dopet. Det öppnar för gemenskapen med Jesus, han får vara medvandrare i livet. Jesus som sa: ”Jag är med er alla dagar till tidens slut”.

Vill Du beställa tid för dop eller prata vidare med en präst kan du kontakta oss på telefon: 0918 -10009.

I vårt land är barndop den vanligaste formen, men många döps också som unga eller vuxna. Det finns ingen åldersgräns för dop.

Vattnet är en symbol för livet som vi föds till – och en symbol för det eviga livet. Det är möjligt att välja en eller flera faddrar åt sitt barn. En fadder är en förebild.

Ett barn får inte sitt namn i samband med dopet, men i dopet nämns namnet tillsammans med Guds namn. Dopet bekräftar att den som döps hör ihop med Gud.

Det behövs inga särskilda dopkläder. En kristen tradition är dock att den som ska döpas kläs i en lång, vit dräkt eller dopklänning.

 

Vi lånar ut både dopklänning och lokal för till exempel dopkaffe kostnadsfritt vid dop. Detta behöver man boka i förväg.

 

En liten pojke i vit skjorta och prickig fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Dopsajten

allt du behöver veta inför ett dop finner du här.

En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Pastorsexpeditionen

Information och öppettider