Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Vad är konfirmation? Det är en bekräftelse av dopet och en plats där du får möjlighet att ställa alla stora frågor. Vem är jag? Vem kan jag lita på? Finns Gud? Vem är normal? Har alla samma chans? Du är inte ensam att fundera över livet.

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan.
Konfirmationen  handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och dina kompisar, familj, kärleken, tro, tvivel, relationer, orättvisor, Jesus och Gud. Allt det du tycker är viktigt i ditt liv och alla dina stora frågor.

Foto: Alex Giacomini /Ikon

Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring. Vad tror du att du skulle se?
Du får även en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, andakter – och  fundera över vad detta har med ditt liv att göra. Du får också lära känna nya människor eller lära känna gamla vänner på nytt sätt.

Konfirmationen startar i september, vi träffas på församlingshemmet varannan vecka. Konfirmationsträffarna sker främst lokalt men sådant som gemensamma träffar och läger genomförs tillsammans med konfirmandgrupperna i Malå- Sorsele pastorat. Om förutsättningarna finns börjar konfan med ett kortare läger.

På konfirmationsdagen måste du vara döpt.
Är du inte döpt sen innan går det bra att göra under konfirmationstiden.
Prata med någon av prästerna i församlingen.

Har du några frågor, hör av dig!
Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

GDPR - Konfirmation

Behandling av personuppgifter vid anmälan till konfirmation