”Från Källtegens by till Präriens Drottning”

Musikal som berörde.

”Från Källtegens by till Präriens drottning”

Fredag 24 och lördag 25 maj 2013 gick musikalen, Från Källtegens by till Präriens Drottning, för fulla hus i Holmedals kyrka. Detta träd är planterat till minne av denna händelse på initiativ av en församlingsbo.

Det var församlingens kör Con Brio, samt musiker och solister, med Kerstin Wallmyr som dirigent och producent som planerat musikalen. Arrangemanget möjliggjordes genom samverkan med Årjängs kommun, Karlstads stift och Eu-fonden Leader. Alla biljetter var slut ca tio dagar före premiären och ytterligare många som velat vara med kunde inte beredas plats. Temat var integration. Musikalföreställningarna fyllde Holmedals kyrka till bristningsgränsen. Vi startade i våra egna rötter och våra förfäders strävan, att finna ett bättre liv i det stora landet i väster, för att så småningom landa i och anknyta till vår egen tid och de komplikationer som kan uppstå när människor kommer hit till oss av samma skäl som en gång var våra förfäders skäl att utvandra.

De frivilliga kollekterna inbringade en stor summa pengar som kom att användas till förmån för de ensamkommande flyktingbarnen som väntades till kommunen samma höst. 

Av all den positiva respons som kom oss arrangörer till del, förstår vi att det var en helt rätt satsning även om den krävde mycket jobb.