Kyrkans samtalscenter i Nacka

Kyrkans samtalscenter i Nacka erbjuder samtalsstöd för dig som behöver samtala med någon om din livssituation. Det kan handla om separation, nya faser i livet, sorg, arbetslöshet, familjerelaterade konflikter eller något annat som är svårt just nu.

Det kan vara värdefullt att samtala med någon som lyssnar aktivt på din berättelse och kan avlasta dig i din sorg eller oro. På kyrkans samtalscenter möter du präster och diakoner som är vana att lyssna och har erfarenhet av att samtala om vad det innebär att vara människa. 

Kyrkans samtalscenter i Nacka erbjuder inte någon terapi eller behandling, utan enbart samtalsstöd. Den du samtalar med har tystnadsplikt och vi för inga
anteckningar eller journaler. 

Boka tid för samtal
08-546 06 111 – telefonsvarare

Tala in ditt namn och telefonnummer så ringer en präst eller diakon upp dig, oftast inom ett dygn. Vid helger kan det ta ett par dagar. Vi bokar tid för ett första
orienterande samtal och möts sedan 4-5 gånger. Efter det avslutande samtalet kommer vi överens om hur du kan gå vidare. Varje samtal är 45 minuter. 

Öppettider

Telefonsvararen 08-546 06 111 är öppen dygnet runt, den lyssnas av måndag-fredag kl 8.00-16.00. 

Jourhavande präst

Ifall ditt ärende är akut och ligger utanför våra öppettider tar jourhavande präst emot samtal alla dagar 21-06, även om du befinner dig utomlands. Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Väntetiden brukar vara ungefär fem minuter.