Internationellt café med Nahid Persson

Söndag 19 mars kl 12.30 i Nacka kyrka

Varmt välkomna på föreläsning med Nahid Persson, prisbelönt svensk-iransk dokumentärfilmare, regissör, producent och författare.

Nahids verk fokuserar främst på hennes födelseland Iran och på kvinnor och deras sårbarhet, livskraft och förmåga att överleva.

Nahids senaste film Hör min röst-slöjans revolution finns just nu att se på SVTplay. Filmen visar att allt fler kvinnor i Iran kastar den obligatoriska slöjan. På youtube och facebook sprids klipp med kvinnor som öppet trotsar regimen genom att köra bil, cykla eller vistas utomhus utan hijab. I filmen får vi följa journalisten och aktivisten Masih Alinejad som ligger bakom upproret, hon har 6 miljoner följare på sociala medier snabbt blivit en nagel i ögat på mullorna i Teheran.

Läs mer om Nahid här.

Fri entré.

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Foto: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.