Vigsel - Bröllop

Gud är kärlek, och kärleken är Guds gåva till oss människor. En vigsel är ett minne för livet, inte bara för paret som älskar varandra, utan också för släkt och vänner.

Att vigas i kyrkan 

Att få ingå äktenskap med varandra är en stor glädjefylld dag. Två människor har valt att leva i kärlek till varandra. En kyrklig vigsel består av en gudstjänst med böner, bibelläsning, psalmer, musik och utformningen av vigselgudstjänsten bestäms i samråd med präst och kyrkomusiker. 

www.svenskakyrkan.se/vigsel/vigselgudstjansten 

 

Ni är välkomna att vigas i

Bjurbäcks kyrka
Nykyrka kyrka
Sandhems kyrka
Utvängstorps kyrka

Musik under vigselgudstjänsten 

Musiken är en stor och viktig del under vigselgudstjänsten. Våra kyrkomusiker hjälper gärna till med förslag på musikval och framförande under gudstjänsten. Vi uppmuntrar till levande musik. Inför vigseln kommer kyrkomusikern att kontakta er men ni är också varmt välkomna att höra av er till församlingens kyrkomusiker för ett samtal eller om ni hellre önskar boka tid för ett möte. 

Elisabeth Sjödin Matl, tel: 0392-13344 alt. 072-2368098

Magnus Brengesjö, tel: 0392-130-36 alt. 070-2444013

Det finns även möjlighet att kontakta församlingsexpeditionen så får ni hjälp med att komma i kontakt med berörd kyrkomusiker, tel: 0392-12200.  

Förberedelser och viktigt att tänka på inför vigseln

  • Ordna med hindersprövning. Ansökan skickas till skattemyndigheten, och intyget lämnas till prästen. 
  • Vigselsamtal: prästen går igenom vigseln i samråd med vigselparet.  

I samband med att ni bokar tid för vigsel kommer vi att behöva behandla era personuppgifter. Här kan du läsa mer om hur Mullsjö-Sandhems församling behandlar personuppgifter.

Varmt välkommen att boka tid för vigsel i Mullsjö-Sandhems församling!