Spela upp inspelad musik i kyrkan

Mörrum-Elleholms församling erbjuder levande musik vid dop, bröllop och begravningar. Spotify Business finns inte längre och din privata Spotify får inte spelas upp i offentliga miljöer. Om du vill ha inspelad musik vid dop, bröllop och begravning, ta med dig köpt CD-skiva eller nedladdad och betald musik från exempelvis iTunes. Vi erbjuder även Musikbanken - en digital tjänst för strömmande musik framtagen speciellt för Svenska kyrkan.

Kan man använda ett vanligt Spotifykonto för att spela musik i Svenska kyrkan?
Nej, detta avtal gäller endast privatpersoner. Spotify får inte användas för att framföra en låt eller sång i offentlig miljö utan får bara användas för”hemmabruk” för vänner.

Hur gör man då man vill ha inspelad musik i fortsättningen?
Den som vill ha inspelad musik vid dop, bröllop och begravning kan till exempel göra på något av följande sätt:

CD-skiva
Det är tillåtet för en privatperson att ta med sig en CD-skiva för att spela upp en låt eller sång. CD-skivan måste vara original och får alltså inte vara en CD någon bränt själv. De ”ljudkällor” som kyrkan lagligen får använda vid gudstjänst och kyrklig handling måste vara ”original” och utgivna med upphovspersonernas samtycke. En bränd CD-skiva är inte original utgiven med samtycke.

Nedladdad låt från till exemepl iTunes
En privatperson kan ladda ner och betala för en låt som anvdäns vid t ex ett dop, eller en vigsel eller vid en begravning.

Musikbanken
Mörrum-Elleholms församling erbjuder även Musikbanken - en digital tjänst för strömmande musik framtagen speciellt för Svenska kyrkan.

Tänk på att kontrollera vilken utrustning som finns i kyrkan eller lokalen och testa att allt fungerar som det ska i god tid innan gudstjänsten/samlingen.