Vandringsfolket - 10 års jubileum som pilgrimsväg

Nyhet Publicerad Ändrad

Fira Pilgrimsvägens 10 års jubileum med oss den 22-23 maj. Vi samlas för att vandra våra leder, samtala om pilgrimsliv och andlig hälsa och fördjupning, kristen tro och rättvisa, fred och solidaritet med skapelsen. Temat för jubileet är Vandringsfolket.

Under våren 2019 firar vi att Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller tio år. Vi samlas för att vandra våra leder, samtala om pilgrimsliv och andlig hälsa och fördjupning, kristen tro och rättvisa, fred och solidaritet med skapelsen. Temat för jubileet är Vandringsfolket

Pilgrimsvägen i Blekinge går längs Eginoleden och startar i Karlskrona den 16 maj. Firandet avslutas i Lund den 2 juni med fest och tacksägelse i Domkyrkan. Självklart är alla välkomna att vandra. Du väljer själv om du vill gå hela sträckan eller delar av den. Sträckan är uppdelad i etapper där det kommer att finnas möjlighet till övernattning. 

Mer om pilgrimsvägen och dess leder kan du läsa om här. 

Välkommen på vandring!

 

Vad är en pilgrim?

Att pilgrimsvandra är både en yttre och inre upplevelse. Vi kan vandra från plats till plats, kanske till en kyrka eller någon annan betydelsefull plats, men framförallt gör vi en vandring inom oss själva. Något sker med oss längs vägen. Alla kan pilgrimsvandra och vara pilgrimer, om vi väljer att se på oss själva som sökare på livet väg.

Mer tankar om pilgrimsvandring hittar du här