Jubileumsvandring i Mörrum

Nyhet Publicerad

Vårens jubileumsvandring består av olika etapper. I Mörrum-Elleholms församling är vi etapp 106-107. Du är välkommen att vandra med oss fram och tillbaka mellan Mörrums kyrka till Elleholms kyrka under eftermiddag/kväll den 22 maj samt Mörrums kyrka till Gammalstorps kyrka 23 maj.

Del av etapp 106 till Mörrum den 22 maj


Från Mörrums kyrka till Elleholms kyrka

Etappen går tur och retur mellan Mörrums kyrka till Elleholms kyrka.

Start från Mörrums kyrka ca 13.30-14.00.

Vi anländer till Elleholms kyrka 15.30. Här kommer en visning av kyrkan att ske innan vi återvänder tillbaka till Mörrum.

Personal från församlingen kommer att gå med och viss märkning längs leden kommer att finnas. En jourbil kommer finnas tillgänglig ifall någonting händer. Varje vandrare tar med sig vatten och ev mat. Det finns toaletter vid Elleholms kyrka.

Vi anländer till Mörrums kyrka på kvällen. Kvällsmat serveras i församlingshemmet ca 18.30-19.00. Efter kvällsmat är det kvällsbön och reflektion i Mörrums kyrka. Orgelmusik kommer att spelas under kvällen i kyrkan.  

Övernattning sker i Mörrums församlingshem. 

Sträckorna längs etappen är:
Mörrums kyrka – Elleholms kyrka: 4 km
Elleholms kyrka – Mörrums kyrka: 4 km
Sträckan är runt 8 km lång.
Du kan välja att vandra en eller flera etapper längs Pilgrimsvägen Skåne-Blekinge. 

Etapp 107 Mörrum till Gammalstorp den 23 maj

Från Mörrums kyrka till Gammalstorps kyrka
 

Den 23 Maj - program i korta drag
Tiderna är ungefärliga.
Frukost kl. 7.30
Morgonmässa kl. 8.30
Kl. 9.00 startar vandringen vid Mörrums kyrka mot Äskemo till Sandbäck och vidare till Gammalstorp. Vi kommer att ha ett stop i Staxgård/Sandbäck. 

Dagsvandrare tar själva med sig matsäck, de som anmält sig och sovit över i Mörrums församlingshem kommer att få med sig lunchpaket. Personal från församlingen kommer att gå med och viss märkning längs leden kommer att finnas. En jourbil kommer finnas tillgänglig ifall någonting händer. Det kommer att finnas möjlighet att köpa glass och fika, samt fylla på vattenflaskor när vi anländer till Staxgård i Sandbäck. 

Etapperna går förbi tre kyrkor som har varsin stämpel och det kommer även att finnas pilgrimspass i kyrkorna, dock i begränsat antal. 

Sträckorna längs etappen är:
Mörrums kyrka – Staxgård/Sandbäck: 10 km
Staxgård/Sandbäck – Gammelstorps kyrka: 8 km
Sträckan är runt 18 km lång.

Du kan välja att vandra en eller flera etapper längs Pilgrimsvägen Skåne-Blekinge. 

 

ANMÄLAN SENAST 1 MAJ

Den 22-23maj vandrar vi i Mörrum-Elleholm.

I Mörrum har vi möjlighet att ta emot 18vandrare. I övernattningen ingår kvällsmat, logi, frukost, lunchlåda att ta med till vandringen dagen efter. Övernattning sker i all enkelhet.

Anmälan görs via länken här.

För dig som vara delar av sträckan och inte kommer övernatta behövs ingen anmälan utan du är välkommen till sträckans start.