Foto: Jenny Anshelm

Klimatstigen på Torsö!

Passa på att gå Klimatstigen när du åker till Hattareviksbadet!

När du närmar dig Hattareviksbadet på Torsö kan du se välkomstskylten för den nya Klimatstigen (se bild). Därifrån kan man gå en runda i skogen på ungefär 2 km. Följ klimatängeln Pax som visar vägen på skyltarna längs med stigen. Vare sig du är barn eller vuxen kan du både lära dig saker om den jord vi är beroende av och prova olika aktiviteter längs stigen.

Koordinaterna för att hitta till stigen är 58.7952, 13.7478

Den busshållplats som ligger närmast Klimatstigen heter "Fågelö". När man har klivit av där från buss 511, går man 200 m. på vägen i riktning mot Laxhall (bort från Mariestad). Då kommer man till vägen på vänster sida som går till Hattarevik. Om man följer den ca 2 km kommer man till Klimatstigen.
Här är tidtabellen för linje 511 mellan Mariestad och Torsö: www.vasttrafik.se/reseplanering/tidtabeller/linje/9011014351100000/

Läs mer om Klimatstigen, se nedan. Här finns också en utförligare vägbeskrivning. 

 

Klimatstigen

Nu finns Svenska kyrkans första klimatstig färdig. Ta tillfället att komma ut i naturen och samtidigt lära dig om miljö och klimat. För barnen finns det uppdrag att utföra och det finns även möjlighet att formulera klimatlöften. Klimatstigen finns på stiftsreservatet Tjäderåsen på Torsö utanför Mariestad. Klicka in här för mer information samt se filmen om Klimatstigen.