En skylt på en dörr med texten Kyrkan öppen välkommen in.
Foto: Alex & Martin /Ikon

De flesta restriktioner har försvunnit

Regeringen och Folkhälsomyndigheten bedömer att vården i nuläget klarar av den belastning som är och har därför beslutat att de flesta restriktioner som berör oss som församling kommer att upphöra den 9 februari.

Detta är en tid som vi alla har längtat efter och det är med en stor glädje som vi återigen kan återgå till ett normalläge i både gudstjänster och annan verksamhet!

Även om de flesta restriktioner har tagits bort så finns fortfarande vissa rekommendationer kvar.

• Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

Detta innebär att om du är sjuk så stanna hemma. Vi rekommenderar också å det starkaste att vaccinera dig om du har gjort det redan.

Hur vi gör i specifika grupper

Kyrklunch

Efter gudstjänstens gemenskap är det såklart trevligt med lite gemenskap över borden! Vid några söndagar bjuder vi på kyrk-lunch i Församlingsgården efter mässan. Välkommen!

Föredrag & soppa

Vi bjuder in till sopplunch i Församlingsgården och till detta får vi oftast ta del av ett föredrag.

Gemenskap på Pärlängen

Vi har träffats sedan pandemins utbrott och har bestått i ur och skur. Hit är vem som helst välkommen.

Ett blått stort skynke som symboliserar havet ligger på golvet. Tillsammans sitter barn och föräldrar i en ring. De vuxna håller i en färgglad fallskärm som flyger upp och ner över barnen som ligger eller sitter på det blå skynket. På skynket finns även gosedjur och färgglada badbollar i grönt och blått.

Babyrytmik

En grupp för de allra minsta. Är du mellan 0-1,5 år? Kom då till oss tillsammans med en vuxen! Vi sjunger, spelar och rör oss tillsammans. Vi bjuder på fika!

Barn som ritar

Kyrkans Öppna Förskola

Hit kan barn i åldrarna 0-6 år komma tillsammans med förälder eller annan vuxen. Vi leker, sjunger, pysslar, äter korv och fikar.

ONSDAX våren 2023

En onsdag i månaden bjuder vi in till en helkväll i Månsarps kyrka och församlingsgård!