Foto: Robertsson Media

Bli medlem

Oavsett vem du är så är du välkommen att bli en del av Malungs församling, Svenska kyrkan, och vår gemenskap. Kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer.

bli medlem i Svenska kyrkan

Alla som döps blir medlemmar i Svenska kyrkan. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen. Här finns alltid en plats för dig. Vårdnadshavare kan anmäla att deras barn ska vara medlem i Svenska kyrkan i avvaktan på dop. Är barnet över 12 år måste det själv ge sitt samtycke.

Som medlem i Svenska kyrkan bidrar du till att hjälpa utsatta människor i din närhet och runt om i världen. Och eftersom en stor del av kyrkoavgiften går till de lokala församlingarna är du som boende i Malungs församling med och stöttar det lokala arbetet med barn, unga, familjer och äldre här i församlingen. Som medlem gör du det möjligt för oss att fortsätta vårt viktiga arbete.

Nedan finns länkar till information om ditt medlemsskap och vad du får för kyrkoavgiften. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Du kan besöka församlingsexpeditionen för att ansöka om medlemsskap eller fylla i formuläret nedan.

Varmt välkommen till Malungs församling och Svenska kyrkan!

Jag vill bli medlem i Svenska kyrkan:

När vi har registrerat din anmälan skickar vi en bekräftelse till din postadress.

Genom att skicka in anmälan om medlemskap godkänner du att du registreras hos Malungs församling enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Albertus Pictors kalkmålning som föreställer änglar rengörs i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

Kyrkoavgiften skapar möjligheter

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Den finansierar den lokala församlingens verksamheter.

Gudstjänstbesökare i en fullsatt kyrka.

Räkna ut din kyrkoavgift

Största delen av din kyrkoavgift går till arbetet i din lokala församling. Genom att betala kyrkoavgiften är du bland annat med och stödjer öppna förskolor, gemenskapsträffar för äldre, arbete för människor i utsatta situationer och underhållet av våra kyrkobyggnader. Din kyrkoavgift styrs av din inkomst och var du bor, här kan du räkna ut hur just din kyrkoavgift ser ut.