Foto: Luleå stift

Sommarkyrkor

Välkommen till kyrkan även under sommaren! Kyrkobyggnaderna tillhör oss alla och de berättar om kristen tro, men också om landets och den lokala platsens historia.

Under sommaren håller många kyrkor öppet för den som vill upptäcka kulturarvet. Hitta rätt med hjälp av appen Kyrkguiden eller sommarkyrkokartan - och håll distansen i sommar!

Sommarkyrkokartan
Genom att klicka på en kyrka du är intresserad av får du fram mer information och kontaktuppgifter.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Här hittar du vad som händer i Luleå stifts församlingar.

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Upptäck kulturarvet

Kyrkor och begravningsplatser är fulla av historia och rymmer olika slag av berättelser. Samtidigt är rummen och platserna inte museala utan används än idag, ett levande kulturarv.