En liten pojke sitter bredvid sin farmor som läser ur Barnens bibel. På golvet kan man ana en en hund som ligger och vilar.
Foto: Christina Purnell

Leonard har en egen barnbibel

(Kyrknyckeln nr 4 2020)

Leonard Sundbaum är fyra år och har precis tagit emot en bibel för barn som Nederluleå församling erbjuder alla döpta fyraåringar. Han tycker mycket om att lyssna när föräldrarna eller farmor läser för honom. Just nu är hon på besök.

I vanliga fall bjuds fyraåringar och deras familjer in till kyrkan för att få ta emot en bibel som gåva. Just i år, på grund av pandemin, erbjuder Nederluleå församling och Luleå domkyrkoförsamling möjligheten att pedagoger åker hem med en bibel till de barn som vill det. (Men man kan även välja att hämta sin bibel i församlingarna.) Förhållningssättet är att ställa om istället för att ställa in.

Familjen uppskattar initiativet och Leonard tycker jättemycket om presenten han fått. Leonard visar bibeln som hans pappa fick när han var fyra år och konstaterar att det är mycket fler bilder i hans egen än i pappas.

Familjer med fyraåringar har fått brev om det här erbjudandet. Om det inte har kommit fram till din familj, kontakta mig. Om ditt barn inte är döpt men önskar få en barnbibel, hör av dig så ordnar vi det.

Text: Christina Purnell, församlingspedagog, Nederluleå församling