Sommarmusik

Här hittar du information om sommarmusiken i och runt om Åsa och Frillesås.

Fortfarande råder det restriktioner i fråga om maxantal för besökare i offentliga sammankomster dit våra konserter räknas. Bra att tänka på när du går på en av konserterna är att följa de instruktioner som finns i kyrkan. Tänk också på att det kan bli fullt.
Vi tackar alla besökare på förhand för att ni visar tålamod och att ni hjälper oss att genomföra konserterna på ett säkert sätt

Frillesås kyrka, tisdag 29 juni kl 19.00
Uti vår hage…
Det blir härliga toner i Frillesås kyrka när Helena Wik och Alexander Gorchkov, båda kyrkomusiker i Löftadalens pastorat, spelar in sommaren. De bjuder på ett variationsrikt program på flöjt, flygel, orgel och dragspel.

Ölmevalla kyrka, torsdag 1 juli kl 19.00
Vår tid är nu
Den unge violinisten André Kaufman framför här tillsammans med pianisten Alexander Gorchkov en musikalisk blandning hämtad ur den klassiska repertoaren och kryddat med musik från filmens värld.

Frillesås kyrka, tisdag 6 juli kl 19.00
Sagolikt med Nordic Light Duo
Mezzosopranen Josefine Andersson och pianisten Daniel Beskow kallar sig tillsammans för Nordic Light Duo. Deras program, Sagolikt, är inspirerat av Daniels gammelfarmor, Elsa Beskows sagor. Programmet relaterar bland annat till 15 målningar av Elsa Beskow tillsammans med några av hennes sagor som bildar en röd tråd genom föreställningen. Här finns också chansen att få se några av Elsa Beskows opublicerade bilder.

Ölmevalla kyrka, torsdag 8 juli kl 19.00
Urban Summer Show
Organisten och tonsättaren Urban Rosengren bjuder på ännu en egenkomponerad sommarmusikalisk show. Det blir bland annat musik som särskilt komponerats för Ölmevalla kyrka.

Frillesås kyrka, tisdag 13 juli kl 19.00
Cinema Paradiso – Sånger i svartvitt och färg
Emelie Sundborn och Rikard Flink från Kungsbacka - en sopran och en tenor, två röster som förenas i oförglömliga duetter. I kvällens program tas publiken in i filmens förtrollade värld. Det blir sång och musik från oförglömliga scener på den vita duken förevigade av de främsta kompositörerna. Smäktande klassiska duetter blandas med humor och glädje från ett helt sekel av filmer. Vid flygeln sitter Anders Kwarnmark.

Ölmevalla kyrka, torsdag 15 juli kl 19.00
Spirituals
Operasångaren Björn Larsson gör tillsammans med organisten Tommy Jonsson en uppföljning på förra årets succé-program med spirituals i centrum.

Frillesås kyrka, tisdag 20 juli kl 19.00
Se hur i prydning jorden står – en dramatiserad hyllning till sommarpsalmen
Skådespelerskan Catherine Jeppsson bjuder på en härlig sommarlyrisk upplevelse som väver samman våra älskade sommarpsalmer med kända och okända visor och texter om saltstänkta klippor och hallonsnår. Självklart ingår också det som gör psalmerna så älskade – församlingssången. Pianisten Rune Lindqvist står för ackompanjemanget.

Ölmevalla kyrka, torsdag 22 juli kl 19.00
Tusen år av musik och historia
Sopranen Ruth Edman och kyrkomusikern och violinisten Elisabeth Mühlhäuser möts i detta kyrkohistoriska konsertprogram i vilket de presenterar våra äldre kyrkors unika historia - från äldre medeltid genom reformationen och fram till våra dagar. Allt varvat med musik från de olika århundradena.

Frillesås kyrka, tisdag 27 juli kl 19.00
I sagornas värld
Cellisten Kristin Malmborg tillsammans med pianisten Henrik Berg presenterar ett sagolikt program med bland annat "Gåsmors sagor” av Ravel, Schumanns ”Märchenbilder", Janaceks ”Pohatka" och sist men inte minst musik från filmerna om Harry Potter!

Ölmevalla kyrka, torsdag 29 juli kl 19.00
En stund på jorden
För sjätte året i rad presenterar Annie och Amelie återigen ett härligt sommarprogram fyllt med musik för sång och violin. Det kommer bjudas på modern klassisk musik tillsammans med svenska visor och folkmusik. Som vanligt gör de visor i egen tappning där röster och fioler ljuvligt smälter samman. Årets nyhet är ett nyskrivet verk för två fioler, komponerat av slagverkaren och kompositören Daniel Berg, spännande!

Vi är mycket glada att även 2021 kunna hälsa välkommen till Sommarmusik i Löftadalen!

Ett sommarmusikprogram med både höjd, djup och bredd har blivit ett signum för vårt pastorat och årets program är inget undantag. Här varvas det lokala musiklivet med gästande musiker från olika delar av vårt land. Det blir en gudomlig och sagolik musikalisk mix med anknytningar till filmens värld. Jazz och visa varvas med musik - från medeltid till den klassiska eran. Årets sommarmusik innehåller en gnistrande instrumentkavalkad där dragspel, violin, cello, flöjt, piano och orgel samsas med allsköns vokala uttryck.

Att även i år kunna genomföra Sommarmusikprogrammet är möjligt nu när Corona-restriktionerna lättar. Vissa begränsningar kring avstånd och platsantal kvarstår och för att maxantalet 50 publika deltagare utöver de medverkande skall kunna komma, är i år även det program som Landa, Gällinge och Idala församlingar inbjuder till förlagt till pastoratets stora kyrkor, Ölmevalla och Frillesås.
Vi räknar med ytterligare lättnader i pandemirestriktionerna till hösten och vill därför gärna här ta tillfället i akt och tipsa om vår omfattande kör- och undervisningsverksamhet under terminerna.

Läs gärna mer om detta på pastoratets hemsida löftadalen.se
Glada sommarhälsningar från kyrkomusikerna Helena Wik, Alexander Gorchkov och Yuki Yamashita genom Urban Rosengren, organist och musikansvarig.