Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska - att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen.

När döden skiljer oss åt är det viktigt att få ta farväl och överlämna den som gått bort i Guds hand. I begravningsgudstjänsten kan vi sätta ord på sorgen och saknaden, men också på hoppet om att vi i döden blir mottagna av kärlekens och barmhärtighetens Gud.

När du mist någon nära anhörig eller vid annat tillfälle behöver prata med en präst eller diakon är du välkommen att kontakta oss!

Karin Coxner, kyrkoherde, 0522-999 82, karin.coxner@svenskakyrkan.se

Lotta Olsson, komminister, 0522-999 84, lotta.olsson@svenskakyrkan.se

Inger Öhlén, diakon, 0522-999 86, inger.ohlen@svenskakyrkan.se

Expeditionen, Vällebergsvägen 24, Ljungskile, 0522-999 70

ljungskile.forsamling@svenskakyrkan.se

Här kan du läsa om det praktiska som behöver göras när en nära anhörig går bort och vad du behöver tänka på inför begravningen. Klicka här!

Karin Coxner

-- Kyrkoherde