Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska - att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen.

När döden skiljer oss åt är det viktigt att få ta farväl och överlämna den som gått bort i Guds hand. I begravningsgudstjänsten kan vi sätta ord på sorgen och saknaden, men också på hoppet om att vi i döden blir mottagna av kärlekens och barmhärtighetens Gud.

Hur gör jag då jag mist en nära anhörig?

Det första du gör är att kontakta en begravningsbyrå. Begravningsbyrån kommer sedan att kontakta din församling. Därefter blir du kontaktad av en av våra präster i Ljungskile församling.

Vill du ha ett samtal i din sorg är du välkommen att kontakta oss! Du ser våra kontaktuppgifter här nedan.

Expeditionen, Vällebergsvägen 24, Ljungskile, 0522-999 70

ljungskile.forsamling@svenskakyrkan.se

Här kan du läsa om det praktiska som behöver göras när en nära anhörig går bort och vad du behöver tänka på inför begravningen. Klicka här!

Här kan du se hur vi behandlar dina personuppgifter.

Kyrkogårdsförvaltningen

I Ljungskile församling har vi fem kyrkogårdar: Ljungs, Forshälla, Resteröds, Grinneröds och Djurhults kapells kyrkogård