Gudstjänst & kyrkor

Fira gudstjänst i Forshälla, Grinneröd, Resteröd, Ljung och Ljungs gamla kyrka

VÄLKOMMEN till våra gudstjänster!

Ett av församlingens viktigaste och roligaste uppdrag är att samlas för att fira gudstjänst. Då och där träffas människor kring frågor om tron och livet. Gudstjänsten är ett tillfälle att träffa sina vänner och bekanta, lära känna nya människor, få nya intryck, be, sjunga och få dela erfarenheter tillsammans. Du är välkommen oavsett hur ditt liv och din tro ser ut.

I Ljungs kyrka firar vi mässa varje söndag 11.00 (med något enstaka undantag - kolla gärna predikoturerna).

I Forshälla kyrka och i Hemgården, Ljungskile firas tisdagsgudstjänst respektive tisdagsmässa.

I Grinneröds kyrka firas högmässa ungefär en gång/månad.

I Resteröds kyrka firas middagsmässor med efterföljande våffelcafé samt Resterödsmässan några gånger per termin.

KOLLEKTER

Här kan du se 2022 års kollektändamål

Swish till kollekten: 123 680 87 78 Ljungskile församling

HYRA FÖRSAMLINGSHEM

Du är välkommen att hyra något av våra församlingshem (Hemgården i Ljungskile, Resteröds församlingshem eller Grinneröds församlingshem), t ex till dopfest eller annat ändamål. Hör av dig till expeditionen; 0522-999 70 eller

ljungskile.forsamling@svenskakyrkan.se

Ljungs kyrka

Delaktighet, variation och modern tradition

Forshälla kyrka

En familjekyrka med satsning på barn, familj och tema

Grinneröds kyrka

Församlingens sydligaste kyrka med det karakteristiska trappstegsformade kyrktornet

Resteröds kyrka

Historisk pilgrimskyrka med nya former

Ljungs gamla kyrka

Andrum och kyrkliga handlingar

Församlingsbladet

Ladda ner församlingsbladet HÄNDER här!

Ny dopfunt

Ljungs kyrka har välsignats med en ny dopfunt Formgivare: skål - Sofia Bergman, träskulptur - Göte Henriksson