Foto: Royne Mercurio

Moltas är Ung resurs i Tannefors

Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på att göra praktik i Svenska kyrkan är välkomna att söka till ungresurs.nu  Som praktikant får man ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro. Just nu är Moltas Detlefsen Ung resurs i Tannefors församling.

Hej Moltas! Vad får man göra som Ung resurs?

– Det kan variera från person till person eftersom uppgifterna man får är kopplade till ens egen kompetens och intresse. Personligen har jag väldigt många uppgifter kopplade till ungdomar och unga vuxna såsom konfirmander, ungdomsgrupp och ung vuxengrupp.

Vad är det bästa med att vara Ung resurs?

– Det bästa är nog att jag kan vara så mycket mer involverad i kyrkan än jag varit tidigare. Jag är med och planerar alla konfaträffar, läger och annat. Ung resurs är en heltidstjänst vilket betyder att man har så mycket mer tid att göra allt detta utan att behöva balansera en massa annat.

Vad har året betytt för dig?

– Erfarenhet. Jag har fått så mycket nya erfarenheter under min tid som ung resurs. Jag har fått se hur det är att arbeta, arbeta inom kyrkan, flytta hemifrån och laga min egen mat, ta hand om min egen ekonomi och allt som förväntas av en så fort man tagit studenten.

Vad säger du till den som funderar på att söka?

– Gör det. Inte nog med att det är en oerhört säker plats att börja sitt liv på och få nya viktiga erfarenheter, det är också ett bra sätt att lära känna nya människor. Jag jobbar i Tannefors församling och har lärt känna hela arbetslaget och dessutom har vi mycket samarbete mellan alla församlingar i Linköpings domkyrkopastorat. Sedan går man även en kurs under året. Fyra gånger under året åker man på kursveckor. Jag åkte till Älvsbyn vilket är uppe i Norrland ganska nära Boden. Där kan jag ha träffat de roligaste människorna i hela mitt liv.

Ett praktikår i Svenska kyrkan

Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Kanske har du tankar på att utbilda dig till ett yrke inom kyrkan? Eller så vill du göra något meningsfullt medan du funderar över vad du egentligen är intresserad av? Under praktikåret blir du en extra resurs i församlingen och du får en handledare som stöttar dig. Praktikperioden pågår under ett skolår, från augusti till juni. Linköpings domkyrkopastorat är en av de platser i Sverige som man kan göra sitt praktikår på.

Läs mer på ungresurs.nu eller kontakta församlingspedagog Anna Westerling 0706-18 21 67 så får du veta mer.

Ung resurs – ett praktikår i Svenska kyrkan

Letar du efter en meningsfull sysselsättning efter gymnasiet? Praktikåret Ung resurs är en möjlighet för unga vuxna mellan 18 och 25 år över hela Sverige att göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings tro och liv.