Funderat på barndop?

Under pandemin är det många saker som inte blivit av. Vissa aktiviteter har fått flyttas fram till senare tillfälle, och vissa har helt enkelt fått strykas ur agendan. Är dopet en sådan aktivitet för er? Varför inte ett dop i trädgården, eller testa drop in-dop?

Kanske känner ni att tåget har gått och att barnet har blivit för stort? Lugn, bara lugn. Dopet har ingen åldersgräns. I Lidköpings församling finns dessutom dopklänningar att låna, både för det lilla och det lite större barnet. 

Läs mer om dopet

Tips och idéer för dop i coronatid

  • Visst går det att fira dop med färre antal gäster. Bjud in de allra närmaste till kyrkan, och fira med en stor dopfest när tillåtelse ges för detta. Just nu är det tillåtet med upp till 50 gäster i kyrkan.
  • Det går även bra att sända dopet via länk till dem som inte har möjlighet att närvara personligen. Ni ombesörjer det tekniska. Vi har stativ att låna ut.
  • Eller varför inte bjuda in till dop hemma i trädgården i sommar?

Vi är öppna för alla idéer, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans hittar vi ett sätt att genomföra ert dop, på ett sätt som känns bra för alla inblandade.

Kontakta vårt församlingskansli på tel: 0510-684 00 eller mail: lidkoping.pastorat@svenskakyrkan.se
Boka doptid på: www.bokadop.nu

Drop in-dop

Vi planerar att genomföra drop in-dop den 23 oktober. Ett drop in-dop är ett helt vanligt dop, men under lite enklare former och ingen större planering krävs. Kan detta vara någonting för er?

Fyll gärna i intresseformuläret nedan så kan vi förboka en tid till er. Ibland kan det vara skönt att ha en fast tid att hålla sig till. Annars är ni givetvis välkomna när som helst under drop in-tiden. Mer information kommer.

Är det någon speciell tid som passar er bra?

Personuppgiftshantering barndop

Om vi döper ditt barn kommer vi behöva behandla era personuppgifter. Ta del av dina rättigheter.