Spotify Business lägger ner – Så här gör du för att ha inspelad musik i kyrkan

Landskrona församling spelar endast laglig musik via CD-skivor eller mobil/platta.

Med jämna mellanrum kommer önskemål om att via församlingens ljudsystem spela upp egen musik vid gudstjänster och dop, bröllop och begravningar. Landskrona församling har tagit beslut om att Spotify inte får användas, eftersom Spotify Business upphör. Spotify kommer därför endast att vara tillåtet för privatpersoner att använda.

Det privata Spotify-abonnemanget får inte spelas i offentlig miljö. Vid dop, bröllop och begravningar, där det finns önskemål om att spela upp en låt eller sång, kan detta göras via CD-skiva eller en nedladdad låt från exempelvis Itunes. Det hela handlar om licens/royalties till skivbolagen. Vid köp av CD eller Itunes betalas licens/royalties vid köpet och genom församlingens avtal med STIM har församlingen rätt att spela upp musiken offentligt.

Nästan alla kyrkor och kapell i Landskrona församling är utrustade för att spela upp musik via CD-skiva eller mobil/platta. Information finns under respektive kyrka eller kapell. Kontakta vår kyrkvaktmästare om ni är osäkra på att just er valda kyrka har dessa möjligheter. 

Prata gärna med prästen som ni har kontakt med i förväg så att provspelning kan göras. 

Tekniska frågor om kyrkor eller kapell? Kontakta mig!

Linda A Tapper

Linda A Tapper

1:e Kyrkvaktmästare