Foto: Maria Sääw

Ny kyrkogårdschef i Landskrona!

Nyhet Publicerad

Den 28 juni påbörjade Johan Timgren tjänsten som kyrkogårdschef i Landskrona församlings kyrkogårdsförvaltning. Johan kommer senast från Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning där han har arbetat de senaste fem åren som vice kyrkogårdsmästare, arbetschef samt driftchef.

För nästan 20 år sedan bytte Johan yrkesbana, från restaurangbranschen till sitt stora fritidsintresse -  trädgård. Med erfarenhet från Petab, Syngenta och Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning arbetar han sedan en månad tillbaka i Landskrona församling.

”Jag har blivit mycket bra mottagen och trots min korta tid här märker jag redan nu att det finns en stor kompetens i förvaltningen. Det finns nya tankar och idéer som är viktiga för mig att fånga upp – hur man ska förändra, utvidga och förnya.”

Som kyrkogårdschef har Johan det övergripande personal-, budget- och verksamhetsansvar för nio begravningsplatser, krematoriet och kyrkogårdsexpeditionen. Men likt flera delar i landet börjar begravningsmarkerna ta slut och Landskrona är inget undantagsfall.

”Det är en spännande utmaning att hitta nya platser för att utvidga våra begravningsplatser. De som besöker ska känna att det är väl omhändertaget och att det är en plats man gärna besöker. Begravningsplatser blir ju i flera fall även en naturlig park där genomgångleder för cyklar och gång finns, och det gäller att hitta en balansgång där. Detta är något jag verkligen ser fram emot att göra tillsammans med mina nya kollegor.”