Vägkyrka i Glumslöv

Vardagar 27 juli-7 augusti klockan 11.00-16.00

• Guide berättar om kyrkan.
  • Stilla stund kl. 14.00 (tisdagar musik och andakt klockan 19.00).
  • Utställning av kyrkliga textilier i kyrkan
  • Självservering av kaffe och kaka i kyrkan

OBS! Under de två tisdagarna, 28/7 och 4/8, blir det korvgrillning klockan 17.00-19.00 (vid bra väder) och musik och andakt klockan 19.00.

En vägkyrka, eller sommarkyrka, är en kyrka som ligger
smidigt till för resenärer, har ett visst intresse historiskt
eller arkitektoniskt och som har utökade öppettider under
sommaren. Vägkyrkorna växte fram i Tyskland (Autobahnkirche), där den första kyrkan blev vägkyrka redan 1958.

Kyrkorna ska uppfylla Svenska kyrkans krav på extra tillgänglighet för besökare och vägen till vägkyrkan visas med en gul skylt med grön text.

Under de två veckor som vägkyrkan i Glumslöv är öppen finns det en guide på plats som berättar om kyrkan. Det är även en stilla stund klockan 14.00 utom på tisdagarna då det är musik och andakt klockan 19.00.

I år blir det inte någon utställning och kaffeservering i församlingshemmet på grund av corona-pandemin.