Vägkyrka i Glumslöv

Vardagar 22 juli-2 augusti klockan 13.00-18.00

• Guide berättar om kyrkan.
  • Stilla stund kl. 14.00 (tisdagar musik och andakt kl. 19.00).
  • Kaffeservering och konst- och hantverksautställning måndag-fredag 13.30-16.00 (tisdagar 16.00-19.00) i församlingshemmet.

En vägkyrka, eller sommarkyrka, är en kyrka som ligger
smidigt till för resenärer, har ett visst intresse historiskt
eller arkitektoniskt och som har utökade öppettider under
sommaren. Vägkyrkorna växte fram i Tyskland (Autobahnkirche), där den första kyrkan blev vägkyrka redan 1958.

Kyrkorna ska uppfylla Svenska kyrkans krav på extra tillgänglighet för besökare och vägen till vägkyrkan visas med en gul skylt med grön text.

Under de två veckor som vägkyrkan i Glumslöv är öppen finns det en guide på plats som berättar om kyrkan. Det är även en stilla stund klockan 14.00 utom på tisdagarna då det är musik och andakt klockan 19.00.

För alla kaffesugna finns det såklart kaffeservering. Måndag, onsdag, torsdag och fredag 13.30-16.00 och tisdagar 16.00-19.00 i församlingshemmet. Då kan man även passa på att kika på den konst- och hantverksutställning som håller till på samma ställe.

Det är Glumslövs kyrkliga syförening och Glumslövs kyrkliga arbetsförening som en vecka var har hand om kaffeservering och utställning i det nya församlingshemmet.