Egen musik i kyrkan

Livemusik är ett av Svenska kyrkans kännetecken och något vi är stolta över. I församlingen finns det anställda kyrkomusiker som spelar vid bland annat dop, vigslar och begravningar.

Hör gärna av er till dem med era musikönskemål – det mesta går utmärkt att spela på orgel! Ibland vill man ändå komplettera med inspelad musik via församlingens ljudsystem.

Från den 31 mars 2019 kan detta endast göras via CD-skiva, USB-minne eller en nedladdad låt från exempelvis Itunes. Eftersom tjänsten Spotify Business läggs ner får musik från Spotify inte längre spelas i
offentliga miljöer.

Kan man använda ett vanligt Spotifykonto för att spela musik i kyrkan?

Privata Spotify får inte användas för att spela upp en låt eller sång i offentlig miljö utan får bara användas för ”hemmabruk” för vänner.

Hur gör man om man vill ha inspelad musik i fortsättningen?

Den som vill ha inspelad musik vid dop, bröllop och begravning kan till exempel göra på något av följande sätt:

• Ta med sig en CD-skiva för att spela upp en låt eller sång. CD-skivan måste vara original, alltså inte en CD någon bränt själv.
  • Nedladdad låt från till exempel iTunes.

Kontakta gärna någon av våra musiker om musik i kyrkan:

Hampus Pettersson

Ingrid Dubois