Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan, Kristianstad Besöksadress: Hertig Carls gata 3, 29132 Kristianstad Postadress: BOX 153, 29122 KRISTIANSTAD Telefon:+46(44)7806400 E-post till Svenska kyrkan, Kristianstad

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Stabat mater, Joseph Haydn

Onsdag 28 mars kl 19.00

Medverkande:
Cantores Trinitatis
Göteborg Baroque
Anna Jobrant - sopran
Amanda Flodin - alt
Martin Thörnqvist - tenor
Johan Wållberg - bas
Kalle Engquist - dirigent

Entré: 150 kr
Under 18 år: gratis utan biljett
Biljetter via tickster.com och Coop City, förbutiken
Insläpp i kyrkan från 18.00

Joseph Haydn’s Stabat mater Hob. XXa, skrevs 1767, och det första framförandet var förmodligen den 25 mars 1768 i Wien med Haydn som dirigent vid cembalon.
Pergolesis komposition av Stabat mater var redan populär på Haydns tid, trots kritik att verket inte ansågs tillräckligt allvarligt. I sin komposition använde Haydn vissa detaljer av Pergolesis verk som modell till vissa av satserna.
Verket framförs inte alltför ofta men är oemotståndligt; den rika instrumenteringen, de vackra melodierna och de mäktiga harmonierna gör verket till en riktig pärla i den klassiska kyrkomusikaliska repertoaren.

Göteborg Baroque startades 2003 av dess konstnärliga ledare Magnus Kjellson.
Man har sedan dess skapat ett större intresse och medvetenhet kring barockmusiken genom sin konsertserie på hemmascenen i Tyska Christinae kyrka i Göteborg. Ensemblen framför regelbundet de välkända stora barockverken och letar dessutom fram helt okända musikaliska pärlor som får klinga för första gången sedan sin samtid.