Gravhäll 35

Namn: oläsligt

Gravvård av grå kalksten. Inskriptioner och ornering. Inuti en rundbågeformad tympanon finns ett bevingat timglas som står på en dödskalle. Ur dödskallens ögonhålor utgår ett par blomstänger med utslagna blommor som kröker sig uppåt på varsin sida. Tympanon hålles upp av två spiralformade kolonner. Kapitälerna är lampformade och utifrån dem utgår det varsin flammande eld som avger varsin lång strimma rökmoln som kröker sig runt tympanon och sen sprids ut över himlen.

Mellan kolonnerna finns en oval textplatta med en tjock vulstram som har blomdekoration. Ovanför textplattan utspelar sig en scen där en kvinnofigur av grekiskt-romerskt antikt snitt, håller en brinnande fackla i ena handen och en blomma i den andra, samtidigt som hon står i vagnen på ett tvåspanns hästekipage som flyger bland moln över en stadssiluett .

Nedersta textplattan vid kolonnernas bas, står två stycken puttofigurer (bevingade
änglaväsen som ser ut som nakna småbarn) på varsin sida och håller med ena handen ivarsitt handtag upp textplattan medan den andra handen samtidigt vilar på varsin vapensköld.