Svenska kyrkan, Kristianstad

Svenska kyrkan, Kristianstad Besöksadress: Hertig Carls gata 3, 29132 Kristianstad Postadress: BOX 153, 29122 KRISTIANSTAD Telefon: +46(44)7806400 E-post till Svenska kyrkan, Kristianstad

Dopdroppen

Denna lilla droppe av kristall hängs upp i en stor droppe i metall i samband med dopet.

Dopets vatten, det är tecknet
på en kärlek utan mått.
Födas, leva, då och uppstå
- före oss har Kristus gått.

Flodens vatten strömmar ständigt,
liv åt träd och ört det bär.
Livets vatten i en dopfunt,
vittnar om att Gud är här. (vers 2 ur Sv psalmbok 386)

I arbetet med församlingens doputvecklingsarbete har vi länge längtat efter att kunna dela ut en gåva till de som döps i församlingen. Efter en hel del funderande, bestämde vi oss för en liten droppe i kristall. Denna lilla droppe hängs upp i samband med dopet i den stora droppen i metall som finns i kyrkan och hänger sedan kvar där tills dopfamiljerna bjuds in till gudstjänst - ett festligt tillfälle då man tillsammans  får hämta hem sin droppe.