Ny enhetschef

Nyhet Publicerad Ändrad

Kramfors pastorat söker en enhetschef med ansvar för ekonomi och administration. Vi söker nu en erfaren ledare som kan ekonomi, redovisning och administration. Hos oss möter du samlad kompetens och fantastiska kollegor i en organisation med stark värdegrund och framtidstro.

Pastoratets kärnverksamhet är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission. Pastoratet förvaltar också kyrkobyggnader och andra lokaler, och ansvarar för begravningsverksamhet i tio församlingar. I Kramfors driver man dessutom det enda krematoriet i Ångermanland. Pastoratet har drygt femtio anställda och dessutom många säsongsanställda under sommarhalvåret.

Administrativa enheten i pastoratet svarar för ekonomihantering, ärendehantering löpande och som förberedelse till de förtroendevalda organen, bokning och övrig service-allt för att kärnverksamheten ska fungera så bra som möjligt och kunna leva upp till målen. 

Om tjänsten 

I rollen som enhetschef har du budget och personalansvar för din enhet och ansvarar för ekonomi och redovisning i organisationen samt planerar, leder och följer upp det administrativa arbetet. Du stöttar aktivt i pågående årsprocesser och bidrar strategiskt till att enhetens och hela organisationens mål eftersträvas och uppfylls. Du föredrar ärenden samt för protokoll i förtroendevalda organ. Du jobbar nära din personal där ni tillsammans skapar goda relationer. Enhetschefen rapporterar till kyrkoherden och har nära samarbete med organisationens chefer och arbetsledare. 

Vem är du

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom ekonomi, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig samt har god erfarenhet av att leda personal. Du har även erfarenhet av redovisning och administration. 

Som ledare är du tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att se hur och när de små stegen leder vidare mot den större visionen. Du arbetar lösningsorienterat, proaktivt och strukturerat. Vidare ser vi att du är kommunikativ och trygg med att hålla i presentationer. 

Vi ser gärna att du är van komplexa verksamheter och har tidigare erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation.

Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning. 

För befattningen krävs medlemskap i Svenska kyrkan samt B-körkort.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Kramfors Pastorat erbjuder dig

Erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och flexibla arbetstider. Som anställd inom Svenska kyrkan får du tjänstepension. Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling. Vi har friskvårdsförmåner och tillgång till företagshälsovård. 

Ansök

Vi samarbetar med Jefferson Wells, vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Alexandra Köhn Mobil: 070 287 39 30 E-post: alexandra.kohn@jeffersonwells.se

Din ansökan med personligt brev vill vi ha senast den 3 januari 2022.

Varmt välkommen med din ansökan!