Foto: Josefin Casteryd, Gustaf Hellsing, Magnus Aronson

Vi söker en kyrkvaktmästare

Nyhet Publicerad Ändrad

Sök tjänsten som kyrkvaktmästare i Kramfors pastorat med dess tio församlingar.

Pastoratets kärnverksamhet är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission. Vi förvaltar kyrkobyggnader och andra lokaler och ansvarar för begravningsverksamhet i tio församlingar. I Kramfors driver vi dessutom det enda krematoriet i Ångermanland. Pastoratet har drygt femtio anställda och dessutom många säsongsanställda under sommarhalvåret.

Tjänsten som kyrkvaktmästare i Kramfors pastorat ger möjlighet till varierande arbetsuppgifter och ett personligt ansvarstagande. I tjänsten ingår att ta hand om kyrkogårdsmiljöer, fastigheter och att vara delaktig i bland annat gudstjänster och begravningar. Arbetet sker till stor del i en kulturhistorisk miljö, där kyrkogårdar och kyrkobyggnader skyddas av kulturmiljölagen.

Som kyrkvaktmästare behöver du vara lyhörd, ha god kontakt med människor och en känsla för god service, då arbetet ofta innebär kontakt med besökare i kyrkor och på kyrkogårdar. I tjänsten kommer du att vara Svenska kyrkans ansikte utåt och möta människor i livets alla skiften.

På kyrkogårdarna förekommer arbetsuppgifter som gravgrävning, gräsklippning, häckklippning, skötande av rabatter, trimning, lövblåsning och snöskottning. Skötsel, rondering och underhåll av byggnader sker löpande och kommer att vara en viktig del av ditt arbete.

Vi söker dig med erfarenhet av eller utbildning i trädgårdsskötsel och fastighetsförvaltning. Det är meriterande om du har kvalifikationer från byggområdet med t.ex. snickeri, rörmokeri eller el samt god maskinvana. Likaså är det meriterande om du tidigare har arbetat inom eller varit engagerad i Svenska kyrkan.

Som person förväntas du vara positiv, flexibel och ha ett gott bemötande. Du behöver även vara ansvarstagande, prestigelös och bra på att ta tag i saker och få dem gjorda.

För befattningen krävs medlemskap i Svenska kyrkan samt B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi söker en medarbetare med huvudsaklig placering i Skog och Nordingrå men arbete kan ske över hela pastoratet.

Tjänstgöring i huvudsak dagtid men ibland även kvällstid och helger. Tjänsten är på heltid och vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Så här rekryterar vi
Skicka din personliga ansökan med CV till kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 21 februari 2022. Intervjuer sker löpande med att ansökningar kommer in.

Vill du veta mer?
Vi tycker att det är viktigt att du får göra din bedömning av oss som arbetsgivare och välkomnar därför frågor. Kontakta Fastighets- och kyrkogårdschef Björn Lundgren tfn 0612-85550 eller HR-specialist Pontus Söderberg tfn 0612-85575.

Övrigt
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Beskåda våra vackra kyrkor

Se klippet om vår vackra närmiljö