Foto: Nadine Minner/Ikon, Bengt Jansson, Linus Ottosson

Kaffe med lyft

Nyhet Publicerad

Välkommen att beskåda återlyftet av Nora kyrkas lanternin och att dricka en kopp kaffe. Nora-Skogs församlingsråd bjuder in och personer inblandade i projektet finns på plats för samtal och att svara på frågor om projektet med att restaurera Nora kyrkas torn.

Efter fem månader av renovation på marknivå ska Nora kyrktorns topp, den så kallade lanternin, nu lyftas tillbaka till sin rätta position högt över Norabygdens vidsträckta fält.

En mobilkran kommer på onsdag förmiddag 17/8 med start nångång mellan kl. 10-11 genomföra det ca 10 ton tunga lyftet. Ett kyrktorn hängandes i luften är något att beskåda utöver det vanliga. I samband med denna milstolpe i projektet bjuder Nora-Skogs församlingsråd på kaffe i Nora församlingsgård.

Allmänheten är välkommen att beskåda lyftet, dricka kaffe och samtala och ställa frågor till personer inblandade i projektet. Restaurering av Nora kyrkas torn pågår mellan februari och oktober med en slutnota på ca 7 miljoner kronor.

Mer om projektet

Nora kyrkas torn inklätt med ställningsmontage

Nora kyrkas torn restaureras 2022

Kyrktornet ska få sträcka sig stolt mot himlen igen. Projektet med att restaurera tornet kommer att pågå mellan februari och oktober 2022.

Nedlyft av lanternin

En milstolpe i restaureringen av Nora kyrkas torn nåddes fredag 4 mars, då lanternin lyftes ner på mark av en stor mobilkran. Väderförhållandena kunde knappast vara mer optimala med sol, nån minusgrad och alldeles vindstilla.