Dop

Att döpa sig är en lång tradition och en viktig milstolpe i vårt, familjens och släktens liv.

Dopgudstjänst firar vi som regel i Gustafskyrkan på lördagar.

Välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar kring dopet.

Här finns tips på doppsalmer som du/ni kan lyssna till.

Funderar ni över musiken under dopet? På denna sajt hittar du/ni tips på musik och kan även lyssna till, Kyrkomusik.se

Dopfest

Vill ni hålla dopfest i Gustafskyrkan? Det finns möjlighet att hyra lokal i församlingshemmet, kontakta gärna pastorsexpeditionen.

Vi kan även erbjuda catering av mat/dryck, kontakta gärna kyrkans expedition,  telefon: +45 3315 5458 eller kopenhamn@svenskakyrkan.se.

Barn och föräldrar bosatta i Danmark behöver följande dokumentation:

• Födelseattest från den församling i vilken föräldrarna är registrerade i Danmark.

Ett dopsamtal med präst sker enligt överenskommelse.

Tidningen mamas dopguide

Tidningen mama har givit ut en dopguide i samarbete med Svenska kyrkan. Läs om vad ett dop betyder, hur dopen kan göras personliga, doppresenter och en hel del annat. Bilagan finns som pdf nedan.