Webb-tv: Studio Katarina

Nytt studioprogram som sända från Benhuset på Katarina kyrkogård där vi tittar vi på djupa vardagsfrågor utifrån ett andligt/teologiskt perspektiv.

Studio Katarina

I Studio Katarina tittar vi på djupa vardagsfrågor utifrån ett andligt/teologiskt perspektiv. Ämnena är sådana som de flesta av oss kan relatera till, så som döden, ensamheten, oron, ovissheten. Dessa ämnen har också blivit oönskat konkreta och kommit nära många av oss under Corona-pandemin. Under hösten vill vi därför fokusera på vad som händer på insidan, i själen, när vi nu lever i ett stort undantagstillstånd. Programmet spelas in i Benhuset på Katarina kyrkogård.

Studio Katarina #02
Själens hemlöshet i coronatider

Känner du dig hemlös i tillvaron? Och i så fall, känner du dig mer eller mindre hemlös nu under pandemin? Camilla Lif samtalar med Helena von Zweigbergk och Mikael Kurkiala. I det här avsnittet är det dessutom världspremiär för bandet Vivii:s nya singel Fool Alone.

GÄSTER
Helena von Zweigbergk, journalist och författare. Gav nyligen ut boken ”Mitt liv som dront: en självbiografisk inventering”.

Mikael Kurkiala, kulturantropolog och omvärldsbevakare vid enheten för forskning och analys i Svenska kyrkan. Aktuell med boken ”När själen går i exil: modernitet, teknologi och det heliga”.

Bandet ViVii består av Caroline Jonsson, Emil Jonsson och Anders Eckeborn. Den stockholmsbaserade trion släppte sitt självbetitlat debutalbum våren 2019. Nu framför de nya singeln Fool Alone som släpps 2 december.

MUSIK
”Fool Alone” – Text och musik: Vivii

Intromusik av Anderas Eklöf

Konsten i Benhuset är av Nils Gunnar Zander

Studio Katarina #01
Närkontakt med döden

Eftersom döden ändå är här; vad ska vi ha den till? Går den att använda på något sätt? Camilla Lif samtalar med Lisa Nilsson och Philip de Croy. Tomas Andersson Wij sjunger.

GÄSTER

Lisa Nilsson, sångerska och låtskrivare, som 1992 slog igenom med albumet ”Himlen runt hörnet”. Just nu är hon aktuell med med den egna föreställningen “Kvinnan som är jag” där Lisa berättar om sin resa från då till nu.
Philip de Croy är thanatolog (läran om döden), författare till ”Boken för dig som en dag ska dö” och ansvarig för religion-och livsåskådning på Historiska museet.
Tomas Andersson Wij, sångare och låtskrivare, är aktuell med nya singeln ”Sträck ut dina armar” och den kommande skivan “Högre än händerna når”.

MUSIK

"Vi la din kropp i jorden" – text och musik: Tomas Andersson Wij
Intromusik av Anderas Eklöf

Lisa Nilsson läser Kristina Lugns dikt ”Jag vill inte lämna denna världen…”.