Bli volontär

Alla kan göra något - och det finns något ingen kan göra som du. Gör skillnad som volontär i Järfälla församling!

Som volontär gör du ett viktigt och meningsfullt arbete, samtidigt som du är del av en stödjande och inspirerande gemenskap. Och genom att ge av det du vill ge - tid, kunskaper, engagemang - bidrar du också till att bygga och stärka ett sammanhang som är till stöd för andra som behöver det.

Vad gör en volontär?

Det finns många olika sätt att bidra som volontär. Du kan välja att hjälpa till vid enstaka tillfällen, under kortare eller längre perioder, på vardag eller helg och på dag- eller kvällstid. Du kan bidra med dina yrkeskunskaper, prova på något nytt, eller ta tillfället att hålla på mer med något du älskar att göra.

Idag har vi volontärer som ger av sin tid genom att ordna kyrkkaffe, baka bröd, hjälpa till på Öppna förskolan, guida i kyrkan, dela ut församlingsblad eller följa med vid besök på äldreboenden. Andra delar med sig av sina kunskaper genom att stötta vid läxläsning, retreater, målericirklar och körsångsträffar. Det finns många möjligheter att utvecklas tillsammans med oss, samtidigt som du har kul - och ger något till andra som ingen annan kan ge på riktigt samma sätt som du.

Du behövs. Hör av dig!

Är du nyfiken på att bli del av ett härligt gäng som stöttar andra och varandra? Du är varmt välkommen! Hör av dig till oss, så får vi prata mer om vad du vill och kan.

Britt-Marie Ericsson

Assistent i församlingsarbetet, S:t Lukas kyrka

Mer om Britt-Marie Ericsson

Kontakt för volontärer i Järfälla kyrka