Foto: Emilia Lindstrand/IKON

Diakoni

Vi har på grund av den pågående pandemin beslutat att flytta fram våra verksamheters terminsstart. Vi återkommer med ny tid. Kyrklunchen, startar den 20 januari med att sälja matlådor (50 kronor) att ta med hem från fönstret i Olofströms församlingsgård. Känner du dig orolig, ensam och behöver prata, välkommen att ringa någon av våra diakoner! Vi ställer inte in, vi ställer om!

Förväntningarna  på kyrkans diakoni både från kommunen och landstinget har blivit högre. Vi möter många människor som inte mår bra och behovet tycks hela tiden öka. Diakonin är nödvändig inte bara för att samhället inte räcker till utan för att det är också en av de grundläggande uppgifterna i kyrkan och har sin grund i Bibeln.

I Jämshögs församling möter vi människor i olika åldrar och från olika länder. Många frivilliga hjälper till i verksamheten. Vi besöker också våra äldre på äldreboende och gör hembesök vid behov.

Kyrkan bör ge röst åt de svaga, erbjuda helande miljö och protestera för det som är fel.

Drivkraften i diakonin är människors behov. Det handlar om omsorg och kärlek, det handlar om att vara till för varandra.

• Kyrklunch varje onsdag i Olofströms församlingsgård (ersätts just nu med köp av lunchlåda)
  • Tisdagsträffar i Olofström
  • Café Trivas i Jämshög
  • Torsdagskaffe i Jämshög
  • Finskspråkig dagledigträff "Avoimet ovet"
  • Besöksgrupp
  • Samtal- målargrupp

Vill du bli volontär? Kontakta någon av våra diakoner

Kyrklunch med andakt

Kyrklunch startar igen den 20 januari, 2021 klockan 12.00. Vi kommer sälja lunchlådor från fönsterluckan i församlingsgården i Olofström. 50kr Välkommen till oss!

Öppen kyrka!

Vi har våra kyrkor öppna för dig som är frisk och vill besöka oss. Våra kyrkor är öppna dagligen. Sitt ner en stund i Olofströms eller Jämshögs kyrka och tänd gärna ett andaktsljus i ljusbärarna. Välkommen till oss!

Café Trivas

Vi har på grund av den pågående pandemin beslutat att flytta fram våra verksamheters terminsstart. Vi återkommer med ny tid. Måndagar kl 14.00--16.00 i Petrusgården i Jämshög, Det blir andakt och pratstund med Ingela Ossiansson och Emma Jeppsson

Tisdagsträff

Tisdagsträffarna inleds med en andakt i Olofströms kyrka och därefter är det servering och program i Mariasalen. Vi har på grund av den pågående pandemin beslutat att flytta fram terminsstarten. Vi återkommer med ny tid.

Måla i tystnad

Vi har på grund av den pågående pandemin beslutat att flytta fram terminsstarten. Vi återkommer med ny tid. Ledare: Mervi Juutilainen

Torsdagskaffe - TOK

Vi har på grund av den pågående pandemin beslutat att flytta fram terminsstarten. Vi återkommer med ny tid. Här träffas vi i Petrusgården, Jämshög och det bjuds på kaffe med kaka, underhållning och andakt.

Trivselpromenader.

Vi kommer att starta upp våra Trivselpromenader i slutet av mars 2021. Mer info kommer längre fram i vår.

Besök på äldreboenden och uppvaktningar.

Med hänsyn till de äldre ställer vi in besök på äldreboenden och hembesök. Födelsedagsuppvaktningar ersätter vi tillsvidare med en liten vykorts-hälsning!

Psalm och sång.

Vi börjar med en enkel fika tillsammans. Därefter sjunger vi tillsammans ca 30 minuter. Vi sjunger visor, psalmer och annan kristen musik. Varmt välkommen att vara med oss att sjunga!

Besöksgruppen

Vill du prata med någon?
Ring någon av våra diakoner

Mervi Juutilainen