Foto: Stefan Leonardsson/Ikon

Sverigefinskt arbete i Jämshögs församling

Avoimet ovet/Finska daglediga

Suomenkielinen seurakuntatyö on kiittänyt Jaako Puntaa hänen työstään Jämshögin seurakunnassa 13 vuoden ajan hyvästä työstä meidän pappina. Jaakko on nyt siirtynyt eläkkeelle. Yhdessä työryhmän ja diakoni Mervi Juutilaisen kanssa jatkamme toimintaa kevään 2021 aikana.

Pandemin takia, emme vielä tiedä milloin voimme aloittaa toiminnan. Kuitenkin tulemme pitämään maallikkojumalanpalvelukset kerran kuussa. Jumalanpalvelukset nauhoitetaan niin kauan kunnes Folkhälsomyndigheten antaa luvan kokoontumisiin.

Toivotamme kaikille suomalaisille siunausta uuteen vuoteen 2021 . Jos mieltäsi painaa suru, yksinäisyys tai haluat vain muuten keskustella voit aina soittaa  Mervi Juutilaiselle puhelinnumeroon 0705627057.

Jaakko Punta avtackning 2020

Kevään 2021 suomenkieliset jumalanpalvelukset:

Jumalanpalvelukset filmataan Olofströmin kirkolla ja ovat näkyvissä Jämshögin seurakunnan kotisivulla seuraavina päivinä klo.12.00

10/1, 28/2, 21/3, 4/4, 30/5

Första söndagen efter Trettondedagen, 10 januari,  Finsk Gudstjänst

Andra söndagen i fastan, 28 februari, Finsk Gudstjänst

Påskdagen, 4 april, Finsk Gudstjänst

Hyvä Tietää

dop bröllop begrav

Haluatko kaksikielisen kasteen, häät tai hautajaiset?
Tässä muutama vinkki:

·  Varaa toimitus – pappi, kirkko ja seurakuntatalo – mahdollisimman hyvissä ajion. Löydät yhteystiedot seurakuntaasi osoitteesta.
www.svnskakyrkan.se/sokforsamling

· Kerro varauksen yhteydessä, että haluat tilaisuudesta kaksikielisen ja toivot suomenkielistä pappia. Tarvittaessa seurakunta voi lainata papin toisesta seurakunnasta. Kulut korvaa seurakunta.

· Valmistellessanne tilaisuutta yhdessä papin kanssa voit valita virsiä ja esittää toivomuksia musiikin suhteen.

· Ruotsin kirkon virsikirja on käännetty kokonaan soumeksi. Lisäksi siinä on kokoelma perinteisiä suomalaisia virsiä.

· Pyydä ystäviä tai sukulaisia lukemaan tekstejä, runoja tai laulamaan tilaisuudessa.

Sverigefinska telefonjouren, PALVELEVA PUHELIN

I telefonjouren får man tala sitt eget språk. Där lyssnar en medmänniska som är trygg och stöttande. I telefon kan svåra, smärtsamma känslor och frågor delas. Dessa lindras av att någon lyssna. Tröst och hopp ges en gemensam bön eller förbön. Sverigefinska telefonjouren är en av Svenska kyrkans jourtjänster.

Kirkkoväärtit/Kyrkvärdar

Kirkkoväärtit toimivat jumalanpalveluksissa avustajina ja tekstien lukijana. Kyrkvärdar arbetar i gudstjänster som textläsare och hjälper med andra uppgifter.

Suomenkielinentyö Jämshögin seurakunnassa

Ruotsissa asuu noin 708 900 suomalaistaustaista henkilöä. Suomenkieltä on käytetty Ruotsin kirkossa jo 1500-luvulta asti seurakuntatyössä. Ruotsissa on viisi virallista vähemmistökieltä; saami, romani, chayib, meänkieli ja suomenkieli. Jämshögin seurakunnassa on ollut suomenkielistä toimintaa jo yli 50 vuoden ajan. Olofströmin kuntaan muutti 60- ja 70 luvulla paljon siirtolaisia, joista suurin ryhmä on suomalaiset.

Finsk språkarbete i Jämshögs församling

I Sverige bor över 708 900 människor med finländsk bakgrund. Svenska kyrkan har pratat finska sedan 1500-talet. Sverige har officiellt fem minoritetsspråk: samiska, finska, romani, chib och tornedalsfinska/meänkieli. Jämshögs församling har haft finskspråkigt arbete i över 50 år. Olofströms kommun fick många invandrare från Finland på 60- och 70-talet, som började sitt arbete på Volvo Personvagnar.

Om man önskar hembesök eller bara vill prata med någon så ring:

Mervi Juutilainen

Diakon, finsktalande