Kontakt

Hörnefors församling Besöksadress: KYRKVÄGEN 3, 90531 HÖRNEFORS Telefon: +46(930)39930 E-post till Hörnefors församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkans ungdomsgård, Norrbyskär

En skärgårdsidyll med en rik historia. Perfekt för läger men också bröllop och andra arrangemang.

På somrarna arrangerar Hörnefors församling konfirmandläger på Norrbyskär. Då håller vi till i Kyrkans ungdomsgård.

Kyrkans ungdomsgård på Norrbyskär ligger längst söderut efter huvudgatan på Långgrundet, Norrbyskär. Den ägs och drivs av Stiftelsen Norrbyskärs ungdomsgård (och inte av Hörnefors församling). Gården består av ett 60-tal bäddar i vandrarhemsstandard inrymda i den tidigare skolan med kyrksalsbyggnaden och modernt kök med matsal.

Gården, eller delar av den, hyrs ut till församlingar, skolor, föreningar och privatpersoner. Stiftelsen som driver gården kan ordna med kökspersonal och kock för helinackordering vid läger, kurser och bröllop etc.

En unik historisk idyll

I slutet av 1800-talet lät Frans Kempe bygga "mönstersamhället" Norrbyskär med sågverk, arbetarbostäder skola och kyrksal. Skolan bestod av tre huvudbyggnader med kyrksal på övervåningen i huvudbyggnaden. 1968 donerade Mo och Domsjö den nuvarande lägergården till församlingarna i dåvarande Öre och Ume kontrakt.

Bokning

För bokning och ytterligare information om Kyrkans ungdomsgård på Norrbyskär hänvisar vi till Stiftlesen Norrbyskärs ungdomsgård.

Christer Fredriksson, ordf
E-post: christer.fredrik@telia.com