Vad är Svenska Kyrkan för något och vilka arbetar i Högsby Pastorat?

Välkommen till Högsby Pastorat

Pastoratet är en samfällighet mellan fyra församlingar. Nämligen, Högsby, Fagerhult, Fågelfors och Långemåla församlingar. Det bor ca 5000 personer i hela pastoratet varav ca 4500 är medlemmar i Svenska kyrkan. Pastoratet omfattar samma yta som Högsby kommun.

Här finns fem kyrkor och två gudstjänstlokaler som det kontinuerligt firas mässa och gudstjänster i. Vi har därutöver verksamheter för både barn, ungdomar och äldre.

Församlingsbladet heter Kyrknytt och utkommer 4 gånger om året. Där står mycket om det som händer i våra kyrkor och församlingshem.

Önskar man hålla sig uppdaterad är hemsidan alldeles utmärkt. Den är ständigt under bearbetning.

Öppettider pastorexpedition

Måndagar, onsdagar och torsdagar kl. 10:00-12:00. Tisdagar kl. 10:30-12:30. Tel: 0491-20018