Kyrkor och lokaler

Här finner du Hässleholms församlings kyrkor och lokaler. Klicka på en kyrka och följ med på en guidad tur! Läs mer om öppettider här:

Det kyrkliga kulturarvet tillhör oss alla. Våra kyrkobyggnader berättar om kristen tro, om landets och den lokala platsens historia. Passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. 

På grund av risk för stöld och skadegörelse kan kyrkorna inte vara öppna lika mycket som vi hade önskat.

Hässleholms kyrka är öppen vardagar under dagtid året runt. Den kan dock vara stängd till exempel på grund av begravning eller annan kyrklig handling. 

Hästveda kyrka är öppen lördagar, söndagar och röda dagar kl. 9-16 året runt.

Västerkyrkan, Ljungdalakyrkan, Norra Sandby kyrka, Ignaberga gamla och nya kyrka samt Stoby kyrka är öppna i samband med gudstjänster och andra församlingsaktiviteter.

Om du vill besöka någon av våra kyrkor när det inte är gudstjänster, konserter eller kyrkliga handlingar, är det säkrast att i god till kontakta församlingsexpeditionen på 0451-77 62 00, så bokar vi en tid för besök.

Välkommen!

 

 

 

Hässleholms kyrka

Hässleholms kyrka

På kullen får du utsikt över stadens centrum och insikt i dig själv. Kyrkan är öppen dagtid vardagar och i samband med gudstjänster, konserter och andra kyrkliga aktiviteter.

Västerkyrkan

EFS Missionsförening i Hässleholm. Öppet i samband med gudstjänster och församlingsverksamhet.

Hästveda kyrka

Hästveda kyrka

En medeltida kyrka med många och väl bevarade takmålningar. Öppet lör-sön och röda dagar klockan 9-16 året runt och i samband med gudstjänster och församlingsverksamhet.

Ignaberga gamla kyrka

Ignaberga gamla kyrka utgjorde ursprungligen en romansk anläggning med rektangulärt långhus, ett kvadratiskt kor och en halvrund absid längst i öster. Öppet i samband med gudstjänster och konserter.

Ignaberga nya kyrka

Ignaberga nya kyrka

Ignaberga nya kyrka uppfördes 1884 till 1887 i nygotisk stil av rött tegel. Öppet i samband med gudstjänster och konserter.

Ljungdalakyrkan

Ljungdalakyrkan

Ljungdalakyrkan invigdes 1980 och är placerad vid torget vid Ljungdala Center. Kyrkan är funktionell och tillgänglighetsanpassad utan några trösklar och med församlingslokaler under samma tak. Öppet i samband med gudstjänster och församlingsverksamhet.

Norra Sandby kyrka

Norra Sandby kyrka

Norra Sandby kyrka invigdes den 6 november 1864. Den uppfördes i nyklassisk stil men med trappgaveltorn. Öppet i samband med gudstjänster och konserter.

Stoby kyrka

Stoby kyrka

Stoby kyrka byggdes på 1100-talet i romansk stil. Vissa tecken tyder på att kyrkan redan från början hade ett brett västtorn. Öppet i samband med gudstjänster och konserter.

Ignaberga församlingshem

Intill Ignaberga gamla kyrka hittar du församlingshemmet

Vit tegelbyggnad.

Stoby församlingshem

Intill Stoby kyrka finner du Stoby församlingshem

Hästveda församlingshem

Hästveda församlingshem uppfördes 2022-2023. Det invigdes 1 oktober 2023 och är ritat av arkitekt Mats Lindström, bredgatan arkitekter ab. Det är sammanbyggt med den gamla prästgården.