Kyrkor och lokaler

Här finner du Hässleholms församlings kyrkor och lokaler. Klicka på en kyrka och följ med på en guidad tur! Läs mer om sommarens öppettider här:

Det kyrkliga kulturarvet tillhör oss alla. Våra kyrkobyggnader berättar om kristen tro, om landets och den lokala platsens historia. Passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt.

På grund av risk för stöld och skadegörelse kan kyrkorna inte vara öppna lika mycket som vi hade önskat. Hässleholms kyrka är öppen vardagar under dagtid. Den kan dock vara stängd till exempel på grund av begravning eller annan kyrklig handling.

Om du vill besöka någon av våra kyrkor när det inte är gudstjänster, konserter eller kyrkliga handlingar, är det säkrast att i god till kontakta församlingsexpeditionen på 0451-77 62 00, så bokar vi en tid för besök.

Välkommen!

ÖPPETTIDER SOMMAREN 2022

Hästveda kyrka

Måndag - söndag  kl. 9.00 - 16.00
och i samband med gudstjänster
till och med 21 augusti, 2022.

Stoby kyrka, Norra Sandby kyrka,
Ignaberga nya och gamla kyrka

Måndag - fredag kl. 9.00-15.00
och i samband med gudstjänster
till och med 14 augusti, 2022.

Västerkyrkan och Ljungdalakyrkan

Öppet i samband med gudstjänster, sommarcaféer,
musikandakter och kvällsprogram.

Hässleholms kyrka

Måndag - fredag kl. 10.30-16.00
och i samband med gudstjänster.

Hässleholms kyrka

På kullen får du utsikt över stadens centrum och insikt i dig själv

Hästveda kyrka

En medeltida kyrka med många och väl bevarade takmålningar.

Ignaberga gamla kyrka

Ignaberga gamla kyrka utgjorde ursprungligen en romansk anläggning med rektangulärt långhus, ett kvadratiskt kor och en halvrund absid längst i öster.

Ignaberga nya kyrka

Ignaberga nya kyrka uppfördes 1884 till 1887 i nygotisk stil av rött tegel.

Ljungdalakyrkan

Ljungdalakyrkan invigdes 1980 och är placerad vid torget vid Ljungdala Center. Kyrkan är funktionell och tillgänglighetsanpassad utan några trösklar och med församlingslokaler under samma tak.

Norra Sandby kyrka

Norra Sandby kyrka invigdes den 6 november 1864. Den uppfördes i nyklassisk stil men med trappgaveltorn.

Stoby kyrka

Stoby kyrka byggdes på 1100-talet i romansk stil. Vissa tecken tyder på att kyrkan redan från början hade ett brett västtorn.

Västerkyrkan

Västerkyrkan invigdes den 28 augusti 1966.

Ignaberga församlingshem

Intill Ignaberga gamla kyrka hittar du församlingshemmet

Hästveda församlingshem

Hästveda församlingshem är stängt.

Hästvedas nya församlingslokal

Då Hästveda församlingshem är stängt har vi flyttat vår verksamhet till fd. Hilding Anders lokaler. Ett nytt församlingshem ska byggas.

Stoby församlingshem

Intill Stoby kyrka finner du Stoby församlingshem