Ignaberga nya kyrka

Ignaberga nya kyrka uppfördes 1884 till 1887 i nygotisk stil av röd tegel.

Ritningarna hade utförts av arkitekt C. O. Möller som ursprungligen hade tänkt sig gul tegel. Invändigt är den autentiskt välbevarad med ursprungliga fönster. Långhuset är ett stort överblickbart rum med öppen takstol och nock.

Ignaberga nya kyrka
Bild: David Castor

Altartavlan är en oljemålning på duk av professor Ch. E. Winge och motivet föreställer Herrens uppenbarelse på påskmorgonen för Maria Magdalena. Bänkinrediningen med öppen placering av parksoffor med gjutjärnsgavlar är ursprunglig.