Välkommen på Drop-in-dop

Har det inte blivit av ännu? Vi tycker att det ska vara enkelt att låta döpa sig eller sitt barn. Det behöver inte ta mycket tid, kraft eller pengar i anspråk, och det är aldrig för sent. Därför bjuder vi in till drop in-dop på valdagen den 9 september mellan kl. 11-15 i Hässelby Villastads kyrka.

Drop in-dop kräver ingen föranmälan och är gratis
Dagen vänder sig till alla oavsett ålder som vill bli döpt eller döpa sitt barn. Det krävs ingen föranmälan och är gratis. Det enda som krävs är att du inte är döpt sedan tidigare och båda målsmans underskrift för alla under 18 år.

Vi ser till att det blir en festlig dopdag!
Vi står för präst, musik och ser till att det blir en festlig dopdag för dig och dina gäster. Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta. För att bli fadder behöver man vara döpt, med detta behöver inte ha skett i Svenska kyrkans ordning.

Vill du låna dopklänning? Vi har både för barn och vuxna. 

I samband med dopet så bjuder vi på fika med doptårta för dig och dina gäster.

Välkommen till Hässelby Villastads kyrka, 9 september mellan kl. 11.00-15.00.

Dopet är en skatt vi kan bära med oss genom hela livet.

Om Dopet
Dopet är det synliga tecknet på löftet till alla människor att Gud är med oss och älskar oss vad som än händer.

Sen den första kyrkans tid har det varit vägen in i kyrkan, den som döptes blev en del av församlingen, så är det också idag. Den som döps hos oss blir medlem i Svenska kyrkan och räknas också som döpt av de andra stora kristna kyrkorna.

Dopet är ett tillfälle för föräldrar att tacka för sitt barn och be om Guds hjälp att ta hand om barnet. Eller för en vuxen, som vill bli döpt att tacka Gud för livet. Dopet är en dag för fest och glädje.

Dopet är också ett av de få tillfällena då en persons samtliga förnamn sägs högt. Inte för att personen får sina namn i dopet, men Guds namn och dopkandidatens namn sägs tillsammans för att visa att de hör ihop. Att den som döps blir del av och skyddas av något mycket större. I dopet läser vi Jesu ord ”Jag är med er alla dagar till tidens slut.”. Läs mer om dopet.

Välkommen att döpa dig!

Har du frågor?
Kontakta Emelie Wägmark, präst.