Församlingstidningen, Din kyrka, Vt-21

Församlingstidningen, Din kyrka Vt-21

Församlingstidningen ges normalt ut två gånger per år med ett vår- och ett höstnummer. Under pandemin har vi dock bara gett ut ett nummer. Det senaste numret har delats ut till alla hushåll i Hässelby. Har du inte fått tidningen kan du hämta den i Hässelby Strands kyrka eller läsa tidningen digitalt här.

Ett år vi sent ska glömma...

...trots att vi nog helst skulle vilja radera det ur våra medvetanden. Ett år med ett virus som lamslog världen och där inte mycket varit sig likt. Men också ett år då vi kanske slutade ta saker för givna och tvingades tänka i nya banor. Kanske har vi också fått lite nya perspektiv på vad som är viktigt i livet och därför värnat mer om varandra? Vad tror du? Skriv gärna till oss och berätta hur du har påverkats av pandemin. Du hittar mejladress längst ner.

Med nya direktiv fick vi ställa om verksamheterna med kort varsel och med endast 8 besökare i allmänna samlingar firade vi gudstjänst tillsammans på webben istället. Vi har både skapat och hittat nya vägar till samvaro och lärt oss mycket på vägen.

I detta nummer av tidningen kan du bland annat läsa om hur vår kyrkoherde David ser på sin roll och uppdrag i församlingen. Du får också läsa om Henrik, en vanlig Hässelbybo, som saknade något i livet och valde att bli döpt i vuxen ålder. Det är aldrig för sent. Blev dopet inte av under pandemin?Välkommen till Drop-in-dop i Hässelby Villastads kyrka 11 september. Läs mer om det här.

Diakonerna ger lite praktiska tips på hur du kan hitta viktiga rutiner i en vardag där många tvingats leva isolerat under pandemin. Och snart är det kyrkoval – var med och påverka hur vi ska arbeta och vad vi ska satsa på i vår församling. Använd din rösträtt! Läs om kyrkovalet här.

Hoppas du får en trevlig stund med tidningen. Nu ser vi fram emot en fin höst och öppna kyrkor! 

Ulrika, kommunikatör

Har du synpunkter på tidningen eller förslag på vad du vill att vi ska skriva om? Hör gärna av dig! 
ulrika.abrahamsson@svenskakyrkan.se

 

ladda ner din kyrka vt-21